понеділок, 14 вересня 2020 р.

Тиждень українського кіно: «Іван Сила» – реальна історія про легендарного спортсмена🎦

12 вересня в Україні відзначалося свято, присвячене наймасовішому виду мистецтв – кіно. День українського кіно був встановлений Указом Президента від 12.01.1996 № 52/96 і традиційно відзначається щорічно у другу суботу вересня. Впродовж цього тижня – тижня українського кіно – ми пропонуватимемо вашій увазі прекрасні стрічки, створені українськими майстрами кінематографу, які неодмінно варто переглянути.

Сьогодні переглядаємо фільм «Іван Сила» (2013 р.) – український художній фільм Віктора Андрієнка. Знятий за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу».

Ця стрічка оповідає незвичайну історію життя Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в селі Білки Іршавського району на Закарпатті. У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував в 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила – Кротон.

Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук британської королеви він отримав шолом і пояс, оздоблені золотом і діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною XX століття. 1937 року в самому розквіті своєї слави він повернувся на батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар