пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

«Стиль життя: подорожі, мандрівки, відпочинок» (віртуальна виставка книг)📚🧳

«Світ – це книга. А ті, хто не подорожували світом, прочитали у цій книзі тільки одну сторінку»
Аврелій Августин

Чи любите ви подорожувати? Насправді подорожувати, мабуть, люблять усі, тим паче, що у мандрівок є багато переваг. Наприклад, завдяки подорожам ми вивчаємо наш світ з його численними культурами, народами, звичаями і традиціями; дізнаємося більше про власну батьківщину; пізнаємо самих себе; стаємо більш толерантними і відкритими для усього нового і незвичного для нас; отримуємо безцінний досвід і переживаємо багато незабутніх емоцій і моментів; стаємо більш упевненими у собі та незалежними; отримуємо корисні знання у різних сферах; вдосконалюємо свої мовні навички; ми отримуємо мотивацію.

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, встановлений 1979 р. Метою свята є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв'язків між народами різних країн.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, що нині діють в усьому світі, подорожувати тепер дуже складно та й небезпечно – залишається тільки чекати на той щасливий день, коли COVID-19 «відступить» і всі кордони знову будуть повністю відкритими. А поки що ми пропонуємо вам здійснити подорож за допомогою книг. У бібліотеці ім. О. Довженка ви завжди можете почитати книги чи журнали про різноманітні цікаві місця світу, про мандрівки і відпочинок. Пропонуємо вашій увазі невеличку віртуальну книжкову виставку (усі книги, представлені в цьому дописі, доступні у бібліотеці).

1. Серія книг «Міста світу» («Все про… (місто)»)
У цій неймовірно цікавій серії книжок доступні видання про одні з найвідоміших і найбільш відвідуваних столиць світу – Нью-Йорк, Рим, Париж, Стамбул. Міста бувають маленькі і великі; цікаві і не дуже; ті, що мають своє обличчя і безликі – словом, міста бувають різні. Але є серед них одна категорія – Видатні міста. У кожній книзі з цієї серії зібрані найрізноманітніші відомості про місто, якому присвячена книга, – про його історію, визначні пам'ятки, про людей, які його прославили. Кожне видання надасть вам найнеобхіднішу інформацію про місто, щоб ви змогли відчути подих історії, невимовний шарм, яким дихає кожен камінь, кожен пам'ятник міста, що описується.

2. «Непал або подорож в Гімалаї» Валентина Розуменко
У книзі узагальнено побачене й почуте під час подорожі до славетних і підступних Гімалаїв. Докладно, у захоплюючій формі розповідається про дивовижні всесвітньо відомі пам’ятки культури й історії Непалу, його мужніх мешканців-горян, звитяги мандрівного життя членів української експедиції та взаємини, що склалися у них із місцевими жителями.

3. «Знайомтеся – Україна. Туристичними стежками України»
Туристична галузь в Україні динамічно розвивається. Щороку нашу державу відвідують у середньому 17 млн іноземців. За даними Всесвітньої організації туризму, Україна посідає сьоме місце за кількістю відвідувань щороку. Туристична галузь має надзвичайно важливе значення для економіки та іміджу нашої держави. Книга розповідає про туристичні об'єкти України, мальовничі місця, заповідники та інше.

4. «Київ у світлинах забутих фоторепортерів»
Ця книга розповідає про талановитого київського фотомитця Андрія Левченка. Його творчість припала на 50-60 рр. ХХ століття. На світлинах майстра найцікавіші миті з життя повоєнного Києва, етапи відновлення міста. Це перша спроба ознайомити киян з унікальним доробком А. Левченка та привернути увагу до надбання інших фотомайстрів того часу.

5. «Шукай. Мандруй. Фотографуй. Легенди Києва»
Цікавий формат книги про неповторний Київ полягає у тому, що видання не просто знайомить нас з історичними пам’ятками столиці. Тут одні лише ілюстрації спонукають до екскурсій та пошуку, адже вони переплітаються у минулому й сучасності. Майдан Незалежності був колись Козиним болотом; у Маріїнському парку була в’язниця; кладязь пам’яток – Поштова площа тощо. Містичні і навіть фантастичні легенди древнього міста практично дають завдання – їхати, знаходити та досліджувати історію Києва, значно збагативши свій світогляд. А спеціально відведені для фото сторінки книги залишать реальний спогад про ваші мандри.

6. «Шукай. Мандруй. Фотографуй. Легенди Львова»
Маленьким дослідникам хочеться знати відповіді на всі на світі питання. А пізнання історії своєї країни, її прадавніх і легендарних місць назавжди запам’ятаються малюку, якщо це буде подано цікаво та нестандартно. У даному випадку книга-дослідження пам’яток історичного міста Львів стане справжньою знахідкою. Яскраві ілюстрації, дивовижні персонажі на сторінках великої за форматом книги можна розглядати дуже довго. А ще цікавіше разом із нею пройтися містом, знайшовши відповіді на подані завдання.

7. «Вулицями Кам'янця-Подільського» О. Будзей
Оповідь про історичні місця Кам'янця-Подільського охоплює не тільки окремі вулиці, а й оборонні споруди міста, храми, будинки, їх архітектуру, а також події, пов’язані з ними, цікаві факти із життя людей, які мешкали чи працювали в цих будинках.

8. «Прогулянка Волинню та Луцьком» П. Троневич, О. Карлина
Волинь – давня історична земля України, розташована в центрі Європи. Звідси беруть свій початок ріки Балтійського і Чорного морів, через Волинь проходили найважливіші торговельні шляхи Європи. Волинь – це територія, де сходяться три держави, три народи – українці, поляки й білоруси, об’єднані спільними етнічними й культурними коренями. Багатокольорове видання містить інформацію про історію і сучасність Волинської землі, опис міст й історичних місць області, пам’яток культури і природних багатств краю; до видання додається докладна карта Волинської області і карта Луцька.

Немає коментарів:

Дописати коментар