пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

Пастор католицької школи проти «Гаррі Поттера»

Вже протягом багатьох років серія книжок про юного чаклуна «Гаррі Поттер» користується неймовірною популярністю серед мільйонів читачів в усьому світі. Справжні фани цього твору знають на пам'ять усі чи майже всі закляття та, мабуть, із задоволенням накладали б їх інколи у реальному житті, якби це було можливо. Погодьтеся, трапляються ситуації, коли деякі закляття з «Гаррі Поттера» могли б стати у пригоді 😊. Але декого це дуже лякає. От, наприклад, католицька школа у штаті Теннессі, США, побоюється, що закляття з твору Джоан Ролінґ можуть бути справжніми, а тому не бажає, щоб «Гаррі Поттер» знаходився у її стінах.

Пастор школи імені Святого Едварда у місті Нешвіл, Ден Ріхіл, заборонив зберігати популярну серію дитячих книжок про чаклуна у бібліотеках навчального закладу. На думку пастора закляття і прокляття з твору є реальними і створюють загрозу для дітей в усьому світі.

«Ці книжки представляють магію як щось водночас хороше та погане, що не відповідає дійсності, це, швидше, майстерна брехня. Прокляття й закляття, описані в книжках, це справжні прокляття й закляття; коли їх читає людина, виникає ризик викликати злих духів», – пояснює пастор Ріхіл.  

Пастор прийняв рішення про заборону «Гаррі Поттера» у своїй школі, після того як до нього звернувся батько одного з учнів з приводу небезпечності твору, та після консультацій з кількома екзорцистами, які рекомендували накласти заборону на книжки Джоан Ролінґ.

Насправді, це не перший випадок, коли серію книжок «Гаррі Поттер» забороняють з релігійних причин. І, мабуть, не останній… Протестанти і взагалі роками звинувачують твір у пропаганді сатанізму та чаклунства. «Гаррі Поттер» є однією з найбільш суперечливих книжок 21-го століття за версією Бібліотечної асоціації США.

А що ви думаєте з цього приводу? Чи й справді «Гаррі Поттер» небезпечний? 😨

Немає коментарів:

Дописати коментар