середу, 11 вересня 2019 р.

Письменник кличе на урок

Бібліотека радо приймала у своїх стінах київську поетесу Тетяну Яровицину, яка провела прекрасну інтерактивну зуcтріч із вихованцями старших груп дитячого садочку № 383.
Після знайомства з аудиторією Тетяна розпочала дружню та невимушену бесіду з дітьми на різні теми. Далі поетеса запропонувала юним гостям обговорити книжку «Мишасько і розгардіяш», яку написав її колега і товариш В’ячеслав Купрієнко (минулої весни бібліотека організовувала зустрічі дітей із письменником В. Купрієнко, який презентував свою книжку «Мишасько і розгардіяш»).  Річ у тому, що ця чудова дитяча казка спочатку була написана російською мовою, але автор бажав видати її українською, і саме Тетяна Яровицина займалася перекладом книжки на нашу рідну мову.

Було дуже приємно та радісно, що діти одразу пригадали ту зустріч і книжку про мишеня-бешкетника, яке тільки пізнає світ та вчиться жити. Тож аудиторія із великим задоволенням пристала на пропозицію Тетяни почитати уривки з казки. Цікаво, що поетеса запропонувала дітям самим вирішити, яку саме історію вони бажали б почитати разом з нею. Обравши історію, діти з цікавістю слухали, як Тетяна читає уривок із вже знайомого їм твору. По ходу читання усі разом обговорювали зміст історії і теми, котрі в ній підіймаються: дружбу з тваринами, цікавість до навколишнього світу і користь від мрій, адже саме мрії є головною темою казки про Мишаська. Діти брали активну участь у спілкуванні з поетесою, жваво ставили різні запитання по тексту і відповідали на запитання Тетяни.
А далі було ще цікавіше… Тетяна Яровицина й бібліотекарі розігрували сценки з казки про Мишаська. Дорослі імітували голоси героїв книжки і відтворювали їхні рухи, а діти спостерігали за перфомансом, не відриваючи очей, сміялися та коментували :). Потім наші юні гості, приємно вражені виступом, забажали погортати сторінки книжки та ближче поспілкуватися з Тетяною.
Далі поетеса запитала у дітей, чи знають вони, що таке поезія, адже саме це і є її основною справою та пристрастю. Зробивши невеличкий вступ, під час якого Тетяна у гумористичній манері розповіла дітям кілька цікавих фактів про тварин і не тільки, поетеса перейшла до поетичного читання. Діти почули вірші про дівчинку, котра не любила взуватися, про тварин і навіть про ГМО. По ходу авторка пояснювала дітям, про що саме йдеться у віршах, якщо малечі було щось не зрозуміло.
Тетяна Яровицина – дуже приємна людина, яка одразу викликає прихильність до себе, а діти, як ніхто інший відчувають щирість і доброту в людях, тож Тетяна просто не могла їм не сподобатися. Наприкінці зустрічі
наші юні гості підбігли пообійматися та поспілкуватися з поетесою.
Та на цьому приємності не закінчилися. Після інтерактивної зустрічі з вихованцями дитячого садочку Тетяна вирішила потішити і дорослих. Поетеса натхненно декламувала власні вірші із збірки «Тендітна сила» та поділилася радісною новиною про те, що вже незабаром збирається видати нову збірку поезій. Тетяна люб’язно подарувала бібліотеці свою «Тендітну силу», тож заходьте до нас почитати чуттєві й ніжні вірші талановитої авторки.
Ми чекатимемо на нові зустрічі з Тетяною Яровициною!

Немає коментарів:

Дописати коментар