пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Бібліотеці 45 🌸


У бібліотеці імені О. Довженка відбулася радісна подія – виповнилося 45 років з моменту відкриття нашого закладу! З цієї нагоди було організовано чудове свято, на яке завітали друзі «ювілярки» – дирекція ЦБС Солом’янського району, колишнє керівництво бібліотеки, співробітники закладів, з якими співпрацюємо, і, звичайно, наші любі користувачі.


Святкування пройшло в урочисто-теплій атмосфері:). Нам було дуже приємно побачити серед гостей багато знайомих облич – це люди, з якими ми протягом багатьох років товаришуємо та співпрацюємо. Саме такі заходи доводять, що бібліотеки не просто і нині актуальні, вони необхідні, адже роблять суттєвий внесок в освітній та культурний розвиток молодого покоління українців, та часто стають другою домівкою для вже дорослого покоління людей, які за будь-якої нагоди заходять до «книжкової оселі», щоби щось почитати, дізнатися щось новеньке або просто поспілкуватися на різні теми.

Так як же це було?
Урочисто відкрила наш творчий вечір завідувачка бібліотеки – активна та амбіційна Юлія Павлівна Голубенко. Вона ще раз нагадала усім присутнім про важливість роботи таких закладів, як наш, про приємні моменти, які часто бувають у житті бібліотекарів, а також і про складнощі, з якими їм часом доводиться стикатися; показала презентацію у вигляді слайдів, які стисло відображають цікаву та кропітку діяльність співробітників бібліотеки, світлини з заходів, які проводимо.

Нам було дуже приємно почути привітання і добрі слова від наших гостей: директора ЦБС Солом’янського району Іванни Юріївни Щербини; попередньої завідувачки нашої бібліотеки Ніни Олександрівни Алексеєнко; Заслуженого журналіста України Андрія Васильовича Мельничука;

методиста дитячого садочка, з яким провадимо тісну колаборацію, Наталії Володимирівни, ерудованої користувачки нашої бібліотеки Маргарити Зурахівни Віксман, яка зачитала нам свої прекрасні чуттєві вірші; ще однієї нашої талановитої користувачки, вчителя музики Наталії Федорівни Рубальської, котра потішила аудиторію чудовими піснями під супровід фортепіано; нашої гості з Національного центру народної культури музею І. Гончара Олени Степанченко, яка також заспівала нам прекрасні українські пісні.

До речі, деякі наші гості люб’язно поповнили нашу бібліоскарбницю новими чудовими книжками, тож обов’язково заходьте почитати!

Далі ми усі разом вшанували пам'ять людини, на честь якої названо нашу бібліотеку – Олександра Петровича Довженка, 125-ліття від дня народження якого ми нещодавно відзначали. Наша завідуюча розповіла про основні досягнення та звершення цього видатного письменника та режисера, про його геніальні твори та про неймовірно талановитих послідовників О. Довженка. Ми з великим задоволенням пригадали прекрасний фільм, який знімався на кіностудії імені Довженка, «В бій ідуть тільки старики». А геніальну музичну композицію «Ніч яка місячна», котра лунала у цій кінострічці, виконала на акордеоні наша юна користувачка, учениця музичної школи Ксенія Березинська.
На завершення творчого вечора для всіх гостей було підготовлено особливий сюрприз – виступ пісочного аніматора Андрія, який коротко ознайомив усіх присутніх із ключовими подіями життя О. Довженка у досить оригінальній та сучасній формі. Цей виступ став справжньою прикрасою нашого ювілею, презентація пана Андрія просто зачарувала усіх нас.

А закривала наш урочистий захід українська пісня, у виконанні нашої юної та обдарованої Ксенії, адже України немає без пісні, пісня – це складова її образу.

Щиро дякуємо усім, хто завітав на наше свято! З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі :)

Немає коментарів:

Дописати коментар