пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

Виконання ПДР – це життя

Щороку автомобілів на дорогах стає все більше і більше, а отже і рівень небезпеки, яку становлять машини, також зростає. Порушення правил дорожнього руху як водіями авто, так і пішоходами в наш час становить страшну загрозу. Перевищення швидкості та неуважність, мабуть, є одними з основних проблем на дорогах, але найголовніша біда – це незнання та невиконання правил, що забезпечують безпеку руху.

Ми, дорослі люди, маємо своїм прикладом показувати дітям, наскільки важливо дотримуватися правил дорожнього руху та бути зосередженими та уважними під час переходу дороги. Вчителі шкіл та батьки обов’язково повинні вчити дітей цим правилам і регулярно їм про них нагадувати!

В цьому дописі ми вирішили, що буде не зайвим нагадати усім основні правила безпечної поведінки на вулицях і шляхах. Отже, що необхідно знати й виконувати, читаймо далі:

1. Переходити проїжджу частину можна виключно пішохідними переходами.
2. Очікувати громадський транспорт дозволено тільки на спеціально відведених для цього майданчиках (зупинках громадського транспорту).
3. Не можна гратися на проїжджій частині.
4. Необхідно бути вкрай уважними під час переходу проїжджої частини.
5. Потрібно обирати найкоротший та найбезпечніший шлях до школи.
6. Рухатися тротуаром потрібно, тримаючись його правої частини.
7. Перед тим як зійти з тротуару на дорогу, обов'язково потрібно упевнитися в тому, що транспорт вже зупинився.
8. Необхідно знати сигнали світлофора та у місцях переходу вулиць, котрі регулюються світлофором, користуватися його сигналами.
9. В жодному разі не можна раптово вибігати на проїжджу частину, перебігати її.
10. У місцях, де є підземний пішохідний перехід, обов'язково потрібно користуватися ним для переходу вулиці.

Дуже важливо, щоб дорослі не просто вчили дітей правилам дорожнього руху, а й самі завжди суворо їх дотримувалися – без винятків! Адже, якщо діти бачитимуть, як дорослі порушують ПДР, то й самі так робитимуть, а це вже біда. Тож будьмо відповідальними!

Немає коментарів:

Дописати коментар