пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Революційний вернісаж

Наприкінці листопада 2013 року розпочалася Революція гідності – велика боротьба українців за свої права, за європейський курс нашої держави, за свою свободу, за життя…  Наш народ категорично відмовлявся миритися з перетворенням країни на «колонію» росії, а саме це мало не зробила тодішня влада. Народ повстав. Всі ми добре пам’ятаємо ті трагічні події – побиття студентів на Майдані, довготривалі протести людей і зрештою розстріл активістів за наказом тодішнього президента. Згідно з офіційними даними жертвами Революції гідності стало 107 людей. Більшість героїв «Небесної сотні» померли від вогнепальних поранень 20 лютого 2014 року.
 
Революція Гідності стала одним з найдраматичніших, але водночас надважливим трансформаційним феноменом для України, адже вона продемонструвала непохитне прагнення українців свободи, цивілізованого європейського майбутнього; Революція довела, що ми готові боротися за свою гідність і демократичне суспільство.
 
21 листопада, у День Гідності та Свободи, ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які під час Революції гідності, а також під час Помаранчевої революції постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
 
Пропонуємо вам вчергове пригадати героїв Євромайдану і Помаранчевої революції, переглянувши відеовиставку світлин, що були зроблені під час українських революцій 2004 та 2013-2014 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар