середу, 9 листопада 2022 р.

Мово моя українська

9 листопада відзначається День української писемності та мови – свято розвитку державної мови. Цього року це свято, мабуть, має більше значення, ніж будь-коли, адже мова – це наша зброя, а після початку повномасштабної війни рф проти України і всього українського, зокрема і мови, ми маємо свою зброю, тобто мову, ще більше вдосконалювати і розвивати.
 
У цей день традиційно проходять різні заходи, спрямовані на заохочення українців розмовляти рідною мовою, поглиблювати і перевіряти свої знання з української мови. Серед основних заходів цього дня варто відзначити Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика та радіодиктант національної єдності.
 
Ми з вами є свідками того, як з кожним роком наша солов’їна мова розквітає: все більше людей спілкується українською. Наша мова посідає за кількістю її носіїв, відповідно до різних джерел, 25 або 22 місце у світі.
 
До Дня української писемності та мови ми підготували для вас тематичну вікторину «Рідна мова – мати єдності». Перевірте свої знання J

Немає коментарів:

Дописати коментар