четвер, 10 листопада 2022 р.

«Наука – магія, яка працює»

10 листопада в
ідзначається Всесвітній день науки. Це свято було засновано 2001 року під егідою ЮНЕСКО. Заходи, що традиційно проходять у цей день, спрямовані на популяризацію науки, як інструменту миру і злагоди на Землі.
 
Тема Всесвітнього дня науки 2022 року – «Фундаментальні науки на користь сталого розвитку».
 
«Застосування фундаментальних наук життєво важливе для досягнення прогресу в медицині, промисловості, сільському господарстві, водних ресурсах, енергетичному плануванні, захисті довкілля, комунікаціях і культурі. Нам потрібно більше фундаментальної науки для досягнення порядку денного на період до 2030 року та його 17 цілей сталого розвитку», – зазначають представники Генеральної Асамблеї ООН. Всесвітній день науки 2022 року також робить свій внесок, відзначаючи цю тему.
 
Розуміння дуже важливого місця науки і технологій у суспільстві це одна з ключових цілей Всесвітнього дня науки. Цей День підкреслює важливість науки для суспільства та важливість залучення широкої громадськості до дискусій щодо нових наукових проблем і викликів. Також цей День наголошує на важливості й актуальності науки в повсякденному житті.
 
Будьмо обізнаними й освіченими заради розвитку, добробуту та миру!

Немає коментарів:

Дописати коментар