вівторок, 25 лютого 2020 р.

Леся Українка – геніальна дочка українського народу

25-го лютого 1871 року у місті Новоград-Волинський (у ті часи – Звягель) народилася Лариса Петрівна Косач-Квітка, яка увійшла до історії української літератури як видатна українська письменниця, перекладачка і культурна діячка Леся Українка. Найбільшу відомість письменниці принесли збірки її поезій «На крилах пісень», «Думи і мрії» «Відгуки», поеми «Давня казка», «Одно слово», драм «Бояриня», «Кассандра», «В катакомбах», «Лісова пісня» та ін.

Бібліотеки Солом’янки вшановують пам'ять цієї геніальної жінки і з нагоди 149-річчя письменниці проводять різні культурно-освітні заходи. Наприклад, до бібліотеки ім. О.Довженка цього дня завітали вихованці дитячого садка №383.

На початку зустрічі бібліотекарі коротко розповіли дітям про життєвий і творчий шлях Лесі Українки.
Далі бібліотекарі підготували та продемонстрували маленьким гостям лялькову інсценізацію казки Лесі Українки «Лелія». Діти прекрасно сприйняли наш міні-театр та з великою зацікавленістю спостерігали за тим, що відбувається 😊.

Потім усі перейшли до нашого імпровізованого бібліокінотеатру для перегляду мультфільму «Некмітливий горобець», створеного за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить» – повчальної історії про дружбу та взаємодопомогу.

Також, на радість усім, вшановуючи пам'ять Лесі Українки, діти виразно розповідали вірші поетеси.

Ми сподіваємося, що наші маленькі користувачі запам’ятали те, що сьогодні дізналися, зацікавилися та надалі із задоволенням вивчатимуть творчість великої Лесі Українки. А бібліотеки Соломянки, у свою чергу, чекатимуть на нові зустрічі та готуватимуть для користувачів нові цікаві заходи.


Немає коментарів:

Дописати коментар