середу, 5 лютого 2020 р.

Відзначаємо Всесвітній день читання вголос 📖📣

2010 року міжнародний освітній проект «LitWorld» започаткував нове свято – Міжнародний день читання вголос (англ. World Read Aloud Day), щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення – просто читати вголос для інших; а також для того, щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі. А ще мета цього свята полягає у тому, щоб зацікавити дітей та підлітків у читанні книжок уголос разом з друзями  та спонукати до обговорення змісту. Бібліотеки Соломянки не могли залишитися осторонь такого цікавого свята і звісно ж провели заходи на честь нього. Як це було, дивимося далі 😉
По-перше, ми запропонували нашим користувачам, які завітали до бібліотеки цього дня,  почитати вголос одне для одного. Вони зацікавилися та з радістю пристали на таку пропозицію.
Крім того, бібліотекарі вийшли за рамки бібліопростору та завітали у гості до місцевих дитячих садочків (№ 383 і №687), щоб почитати вголос для їхніх вихованців 😊
Малечі коротко розповіли про бібліотеки та історію Міжнародного дня читання вголос, а потім для них читали казочку українською мовою про поросятко, яке вчилося літати. Під час читання наші юні помічниці візуалізували сценки з казки, щоб діткам було цікавіше.
Далі для діток читали вголос інтерактивну книжку «Camel-O-Shy» англійською мовою. Бібліотекарі, звісно ж, паралельно перекладали уривки з книжки рідною мовою, тож малечі було все зрозуміло.
Діткам сподобалася історія про соромязливого верблюдика. Вони зацікавлено розглядали картинки з книги, обговорювали зміст і брали  активну участь у невеличкому інтерактиві, до якого, до речі, долучилися і вихователі також 😊.
Після читання вголос усі разом станцювали танець героя однієї з казок, яку читали. А на останок діткам дали корони з написом «Я 💗 Всесвітній день читання вголос», щоб кожен з них відчув себе справжньою королевою чи королем читання.
Минулого року Всесвітній день читання вголос святкували мільйони людей у понад 170 країнах світу, а хештег #WorldReadAloudDay (укр. Всесвітній день читання вголос) став одним із найбільш популярних у Twitter. Ми дуже раді, що в Україні та зокрема у бібліотеках Соломянки також відзначають цей День!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар