вівторок, 18 лютого 2020 р.

Герої Дебальцевого

18 лютого назавжди залишиться трагічною датою для українського народу, адже саме цього дня рівно пять років тому, 18-го лютого 2015 р., українські війська вийшли з Дебальцевого Донецької області, а бойовики так званої ДНР, в свою чергу, оголосили про взяття міста під свій повний контроль.
 Бібліотеки Солом’янки разом з усіма українцями вшановують наших захисників – і тих, хто вижив, і тих, хто вже пішов... До річниці дебальцевської трагедії ми організували тематичну виставку літературних матеріалів та провели перегляд фільму «Герої сучасної війни» про війну на сході України для наших користувачів.
Бої за Дебальцеве точилися упродовж січня-лютого 2015 року. Через постійні обстріли та вимкнення систем життєзабезпечення інфраструктури міста мешканців Дебальцевого почали евакуювати. 17-го лютого стало відомо про те, що місто перебуває в оточенні бойовиків, 18-го лютого ворог перекинув до Дебальцевого формування з озброєних людей та найманців, а також велику кількість військової техніки. Зважаючи на таку ситуацію, українські військові почали вимушений організований відступ з Дебальцевого. Згідно з офіційними даними, під час боїв на Дебальцевському плацдармі з 18 січня по 18 лютого загинули 179 українських військовослужбовців.

Скільки б років не минуло після тих страшних подій, і що б там не було, ми завжди пам’ятатимемо героїв, які поклали своє життя чи втратили здоров’я, захищаючи Україну від ворога на сході країни та зокрема в Дебальцевому.

Немає коментарів:

Дописати коментар