вівторок, 11 лютого 2020 р.

Разом для найкращого Інтернету 💻🌎

А чи знаєте ви, що кожного вівторка другого тижня лютого місяця у світі відзначається оригінальне свято День безпечного Інтернету? Якщо ви вперше про це чуєте, читайте далі та дізнавайтеся детальніше 😊.

Цього року свято безпечного Інтернету припало на 11 лютого, тому сьогодні бібліотеки Солом’янки розповідають своїм користувачам про новітні технології, про саме свято і проводять різні невеличкі заходи, пов’язані з Днем.
Протягом останніх років День безпечного Інтернету для багатьох став знаковою подією. Започатковано свято було 2004 року за ініціативою проекту EU SafeBorders, яку потім підхопила європейська мережа центрів обізнаності, що сприяють безпечному та відповідальному використанню Інтернету і мобільних пристроїв молодими людьми Insafe. На сьогодні День безпечного Інтернету відзначається вже приблизно у 160 країнах у різних куточках нашої планети🌍.

Від активності у соціальних мережах до кібербулінгу – щороку День безпечного Інтернету спрямований на те, щоб підвищити рівень обізнаності людей про різні проблеми, які можуть виникати у зв’язку з використанням Інтернету; розповісти про шляхи безпечного використання молоддю Інтернету; описати загрози протизаконного контенту; підняти питання інтернет-етики. Організатори свята щорічно обирають тему, яка відбиває найактуальніші питання, пов’язані з використанням Інтернету.

Чому це свято важливе?
Завдяки цифровим технологіям ми маємо безліч можливостей просто під рукою. Ніколи раніше людям не було так просто навчатися, спілкуватися, обмінюватися даними та щось створювати. Інтернет відкрив для нас абсолютно нові безмежні горизонти. Та водночас Інтернет також створює для своїх користувачів певні ризики – особливо для найбільш уразливих користувачів, таких як діти: питання, пов’язані з дотриманням конфіденційності інформації; кібербулінг; дезінформація; доступ до потенційно небезпечного контенту; загроза з боку зловмисників і багато іншого.

Як нам створити доступ до безпечного і заохочувального онлайн середовища, в якому користувачі (особливо діти) найкращим чином зможуть скористатися усіма можливостями Інтернету, та при цьому мінімізувати його негативні побічні ефекти? Разом ми маємо силу сприяти позитивним змінам у всевітній мережі та підвищити рівень обізнаності про важливі питання.
В Україні також відзначається День безпечного Інтернету. Різноманітні заходи для дітей і молоді з його нагоди проводить Міністерство освіти і науки України, ДНУ Інститут модернізації освіти, та його партнери, дитячі та молодіжні організації, заклади освіти, громадські організації, бібліотеки, вищі навчальні заклади, інститути післядипломної педагогічної освіти, видавництва для педагогів.

День безпечного Інтернету цього року відзначається під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Щоб дізнатися, як це свято відзначається у світі та в Україні, використовуйте у соціальних мережах хештеги #SID2020, #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар