четвер, 20 лютого 2020 р.

«Небесна сотня» у вирій полетіла…

Минуло вже шість років від тих страшних подій… У лютому 2014 року відбулося страшне, звіряче вбивство мирних людей, простих українців, які вийшли мирно відстояти свою громадянську позицію, висловити свою думку про те, що вони просто бажають жити у своїй незалежній державі, на своїй рідній землі. Загалом революційні події зими 2013-2014 рр. забрали життя понад ста активістів Майдану, але найбільше людей загинуло 20-го лютого 2014 року, тому саме цього дня в Україні офіційно відзначається Пам'ятний День Героїв Небесної Сотні, встановлений указом Президента України П. Порошенка № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» від 11 лютого 2015 року.

Біль родичів загиблих революціонерів не мине ніколи, а пам'ять про них залишиться назавжди у наших серцях. Ми всі і досі зі сльозами на очах згадуємо людей, які віддали своє життя у центрі Києва в ті дні. Бібліотеки Солом’янки сумують разом з усіма та проводять низку заходів для вшанування пам’яті героїв «Небесної сотні».
Зокрема, у бібліотеці ім. О.Довженка організовано виставку друкованих матеріалів про «Небесну сотню» та події Євромайдану, а також було проведено показ документальної стрічки «Небесна сотня у вирій полетіла» для наших користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар