пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Бібліотеки скрізь і всюди потрібні людям 👥📖

Нещодавно ЗМІ повідомляли тривожну новину: Херсонська міськрада ухвалила рішення про закриття 5 публічних бібліотек. Це стурбувало дуже багатьох людей – усіх небайдужих до культурно-освітнього розвитку нашої нації та усіх людей, які просто люблять читати. Будь-яка освічена людина розуміє, що бібліотеки дуже важливі. Це так просто, але чомусь у деяких представників влади з цього приводу інша думка. Дивно, що важливе значення бібліотек потрібно пояснювати та обґрунтовувати, але якщо треба, то треба…😕

В першу чергу, бібліотеки надають найбільш затишний і комфортний простір усім, хто любить читати.
Бібліотеки дають доступ до величезної кількості літератури і навіть у добу інтернету для багатьох людей саме бібліотека залишається найкращим джерелом інформації.
Сучасні бібліотеки – це також місце для спілкування, обговорення та проведення різних заходів.
На жаль, зараз бібліотеки опинилися під загрозою, і не тільки в Україні. Наприклад, адміністрація президента США, так само як і деякі українські можновладці, має намір скоротити бібліотеки у своїй країні з метою перенаправлення більшої кількості бюджетних коштів до армії та НАСА.

Такі дії влади матимуть дуже негативний вплив на культурні, освітні та різноманітні соціальні програми. До більшості бібліотек, в тому числі і до бібліотек київської Солом’янки, регулярно приходять учні та вихованці місцевих шкіл і дитячих садків, для яких бібліотекарі у співпраці з учителями/вихователями проводять цікаві просвітницькі заходи. Для людей старшого віку бібліотеки інколи і взагалі стають другою домівкою. У людей старшого покоління часто виникають складнощі з користуванням новітніх технологій, їм набагато зручніше завітати до бібліотеки і почитати там книжку чи погортати сторінки газети. До того ж тепер у бібліотеці працює програма «Дія. Цифрова освіта», завдяки якій будь-який громадянин може навчатися цифровій грамотності саме у бібліотеці.
Нас тішить той факт, що спроби деяких чиновників ліквідувати частину публічних бібліотек наштовхнулися на потужний супротив громадян. Тих, хто активно підтримують бібліотеки, виявилося дуже багато. Отже, ми сподіваємося, що бібліотеки у безпеці.😊

Немає коментарів:

Дописати коментар