понеділок, 3 лютого 2020 р.

«Відкрий нові можливості для старшого покоління» – нова соціальна акція Солом’янки 💻

Ми з вами живемо в добу діджиталізації. Непомітно все наше життя стало повністю залежним від різних пристроїв, гаджетів та програм. Молодше покоління досить легко та швидко пристосувалося до новітніх технологій, наші діти і взагалі не уявляють свого життя без смартфонів, планшетів та інших сучасних приладів. А як щодо людей старшого віку?👴👵

В цілому, у світі протягом останніх кількох років старше покоління стало сегментом інтернет-користувачів, який дуже динамічно розвивається. Все більше людей віком старше за 60 років користується Facebook, Google і YouTube. Крім того, старші люди ведуть активне листування за допомогою електронної пошти чи месенджерів, і навіть ведуть власні блоги. Звісно ж уміння користуватися новітніми технологіями має позитивний вплив на життя старших людей, адже це дає їм змогу частіше спілкуватися з родичами та друзями і самостійно розв’язувати різні питання. В нашій країні ситуація із цифровою грамотністю людей похилого віку досить складна, і на сьогодні це стало вже справжньою проблемою, тому що і сплату комунальних послуг, і запис до лікаря і ще багато інших важливих речей тепер потрібно робити за допомогою електронних девайсів. Саме тому за ініціативи Солом’янської районної організації ветеранів міста Києва та Територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг), і за підтримки Управління праці та соціального захисту населення Солом’янської РДА оголошується незвичайна акція «Відкрий нові можливості для старшого покоління». Мета акції полягає у тому, щоб допомогти людям похилого віку стати частиною нових технологій та пізнати світ єдиним доторком.
До участі в акції запрошуються усі небайдужі. Допомогти можна, надавши в тимчасове безоплатне користування робочу техніку (комп’ютери, ноутбуки та додаткові елементи до них) для встановлення в Територіальному  центрі для створення навчальних класів.

Пункти приймання працюватимуть  за адресами Територіального центру:
- вул. Волинська, 2 (відповідальна - Бондаренко Наталія Петрівна, тел.242 39 98);
- бул. Вацлава Гавела, 83 А (відповідальна - Івасенко Світлана Василівна, тел.455 37 81).

Підтримати соціальну акцію, поділившись старим, але працюючим гаджетом, можливо з  1 по 21 лютого 2020 року.

Крім того, закликаємо вас не шкодувати часу на те, щоб навчити користуватися гаджетами та різними онлайн-сервісами власних батьків, дідусів і бабусь або самотніх сусідів. Не будьте байдужими!

Немає коментарів:

Дописати коментар