вівторок, 19 грудня 2023 р.

7 книг про Різдво, які допоможуть налаштуватися на свято 🎅📕📗

Різдво – це одне з найпрекрасніших свят і навіть у часи смути нам варто знаходити приводи для радості і позитивних емоцій. Хоча зараз не час для гучних святкувань, все ж варто дозволити собі відчути радість на Різдво та загалом у період зимових свят. Налаштуватися можна не тільки переглядаючи різдвяні фільми, але і читаючи книжки на цю тему. Книжки, на нашу думку, допоможуть відчути дух Різдва навіть краще за кінострічки, тож надягайте теплі шкарпетки, влаштовуйтеся зручно у кріслі і поринайте у чарівний світ «різдвяної літератури».
 
У цьому дописі пропонуємо вам добірку з семи книг на тему Різдва на будь-який смак. Починайте читати якомога швидше, адже Різдво цього року відзначаємо 25 грудня.
 
«Листи Різдвяного Діда» Дж. Р. Р. Толкін
Уявляєте, як це неймовірно – написати лист Санті й отримати відповідь? Діти Дж. Р. Р. Толкіна роками одержували листи з Північного полюса – від самого Різдвяного Діда. І хоча насправді ці листи писав своїм дітям сам письменник, завдяки їм діти вірили в диво і заряджалися святковим настроєм. Усі листи містили цікавенні історії про пустощі, пригоди і проблеми мешканців Північного полюса: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки; як велися війни з капосними гоблінами і т. д.
 
«Полярний експрес» Кріс Ван Оллсбург
Хоча ця книга і вважається дитячою, для будь-якої дорослої людини вона стане унікальним квитком до чарівного світу, в якому трапляються дива. Ця книга повертає нас у дитинство. Це історія про пригоди хлопчика, який напередодні Різдва сідає у потяг, що прямує до Північного полюса. Просуваючись крізь темні ліси, підіймаючись високо в гори, долаючи крижану пустелю, Полярний експрес мчить до величезного міста, що самотньо стоїть на самісінькій вершині світу – саме там хлопчик загадає своє різдвяне бажання.
 
«Лускунчик» Ен Лейсен
Ця чудова ілюстрована книга пропонує новий погляд на класичну різдвяну історію Е. Т. А. Гофмана. Книга сподобається всім, хто любить чарівні різдвяні історії та має смак до мистецтва. Автор надає своє бачення відомої різдвяної казки, завдяки чому читачі отримують нову інтерпретацію добре знайомої історії. Ілюстрації в книзі допоможуть швидше перенестися у чарівний світ різдвяної казки.
 
 
«Різдвяна пісня у прозі. Святкова повість із Духами» Чарльз Дікенс
Класична історія про те, як напередодні Різдва до скнари й відлюдника Ебенезера Скруджа навідуються чотири духи. Розповідаючи цю історію, Чарльз Дікенс хотів нагадати людям про справжню сутність і сенс цього прекрасного свята. Повість написано легко й водночас глибоко, з великою любов’ю. Ця книжка свого часу стала сенсацією та справила великий вплив на зміцнення різдвяних традицій у XIX ст. Вона й досі залишається актуальною і не лишає нікого байдужим.
 
Одного разу на Різдво» Джозі Сільвер
Чарівна романтична історія. Вона не вірила в кохання з першого погляду, але саме це й сталося з нею. Чи можна зустріти кохання на автобусній зупинці? Лорі зустріла... Пронизливий погляд незнайомця змусив її серце шалено забитися. Але автобус рушив, а хлопець так і лишився на зупинці. І в душі Лорі... Минув рік пошуків, мрій і надій на диво. На різдвяній вечірці подруга знайомить Лорі зі своїм хлопцем Джеком. У ньому Лорі впізнає незнайомця з зупинки, якого так шукала... Та відтепер вони можуть бути лише друзями. Минає кілька років, Джек і Сара щасливі разом, а Лорі все ще не може забути про свої почуття. І одного разу Джек зізнається, що тоді на вечірці впізнав Лорі, що згадує її погляд і досі… Та краще б вона не чула цієї правди. Бо хіба ж тепер їм можна бути разом?..
 
«Різдво в «Капкейк-кафе»» Дженні Колган
Жвава засновниця пекарні «Капкейк-кафе» Іссі зустріла своє кохання і тепер почувається цілком щасливою. Незабаром Різдво – час див, обіймів і гарячих напоїв. Однак подруги героїні якось не надто радіють святам, а її коханий Остін раптом їде у відрядження до Нью-Йорка, й Іссі стикається зі справжнім випробуванням – стосунками на відстані… Та цього грудня дівчина використає всі свої запаси мужності, оптимізму й кориці, щоб друзі та рідні якнайкраще зустріли Різдво!
 
«Про Грінча, який украв Різдво» Доктор Сьюз
Найбільше Різдвяне диво це не подарунки і смаколики, а добро та любов, які обов’язково запалює у серцях людей це світле свято. Злий Грінч ненавидить Різдво і незадовго до свята вирішує вкрасти у мешканців міста Хтовіль Різдво – іграшки, ласощі та навіть ялинки. Грінча дратує радість і сміх інших. Але сила свята така велика, що може зробити кращим навіть такого лиходія як Грінч…

Немає коментарів:

Дописати коментар