пʼятницю, 8 грудня 2023 р.

"Книги – діти розуму"

Зараз триває Національний тиждень читання, який дає чудову нагоду підтримати розвиток культури читання в Україні, всіляко популяризувати читання та надихати людей читати більше хороших книг. В межах тижня читання традиційно проходять різні тематичні акції, флешмоби, зустрічі, вікторини й інші заходи, пов’язанні з книгами й читанням. Цьогоріч, наприклад, поміж інших заходів проходить флешмоб у соціальних мережах «Кожен українець – амбасадор тижня читання» і це тільки одна з багатьох ініціатив тижня.
 
Гаслом цьогорічного Національного тижня читання є «Бути своїми». Мета такого гасла – зробити акцент на важливості зв’язку між поколіннями, між читачами та письменниками, між усіма українцями, особливо під час війни. Книжки завжди були і залишаються нашим культурним щитом, адже хороші книги – це і вчителі, і друзі, і порадники; хороші книжки і навчать, і розважать, і допоможуть стати сильнішими, і підтримають у важкий період.
 
Бібліотеки Солом’янки завжди із задоволенням долучаються до будь-яких культурних й інформаційно-просвітницьких активностей, і, звісно, під час тижня читання також беруть участь у різних ініціативах і проводять тематичні заходи. Наші користувачі теж долучаються і дуже приємно і символічно, що саме під час тижня читання одна з постійних читачок бібліотеки естетичного виховання імені О. Довженка для дорослих ЦБС Солом'янського району м. Києва завітала до нас із чудовою новиною – вона стала письменницею і її літературний твір вже опубліковано. Ну хіба це не чудовий спосіб популяризації читання книг? :)
 
Мар'яна Пілатова, яка вже давно є користувачкою нашої бібліотеки, написала новелу «Невдала втеча», яку опублікували у літературній збірці короткої прози випускників письменницької академії «Риба» «Любов перемагає». Ця книга присвячена всеосяжній силі любові. Головна думка збірки – любов завжди перемагає. У книзі читач знайде різні історії про воїнів-добровольців і самовідданих волонтерів, про непросту долю українців в окупації та труднощі людей в евакуації. Усі твори у збірці наголошують на тому, що нам необхідно віднайти в собі бодай дрібку любові і тоді вона принесе нам перемогу над темрявою, невідомістю і зневірою.
 
З нетерпінням чекатимемо на нові твори пані Мар’яни і такі ж чудові книжки, як  і збірка «Любов перемагає».

Немає коментарів:

Дописати коментар