вівторок, 28 листопада 2023 р.

Книжки для діток від Миколайчика: що почитати з малечею в період зимових свят

День Святого Миколая прекрасне і важливе свято, на яке чекають дітки в різних країнах світу. Це свято дає усім людям чудовий привід стати добрішими й більш милосердними та допомагає повірити в диво, і це стосується не тільки дітей, але і дорослих😊 Цього року в Україні День Святого Миколая відзначатиметься за новим стилем – не 19-го, а 6-го грудня. Пам’ятаймо, що це свято є символом радості, добра та щедрості, тож принагідно обов’язково виявіть ці якості стосовно своїх родичів, друзів, знайомих і абсолютно незнайомих людей, а особливо стосовно діточок.
 
У цьому дописі до вашої уваги тематична добірка книжок для малечі з нагоди свята Миколая та початку сезону зимових свят. Читайте разом і цінуйте усе хороше, що маєте.
 
«Я чекаю Миколая» Сашко Дерманський
З цієї книги юні читачі дізнаються про те, ким насправді був Миколай, як, для кого і навіщо він творить дива, а також чого очікує Миколай від нас. Книжка має прекрасні ілюстрації, зроблені сучасною українською художницею Катериною Васечко. На додачу до цікавої історії та гарних картинок у книзі діти знайдуть інструкцію з виготовлення сніговиків з різних матеріалів, рецепт чарівних миколайчиків та сторінку-шаблон листа до Миколая, яку можна заповнити, вирізати і відправити святому поштою.
 
«Різдвяні казки пані Софії» Олександра Орлова
Щороку під час зимових свят дім бургомістра прикрашають до Різдва, а на кухні готують різні ласощі. Кожного дня в цей період до будинку приходять гості і щовечора усі збираються біля каміна, щоб послухати цікаві казки гувернантки пані Софії. Складаючи свої історії, надихається пані Софія сюжетами й образами з різних частин світу. У цій чудовій книзі читайте про різдвяні дива, про принцес і принців, таємничі замки і про різних загадкових створінь.
 
«Хлопавка для Різдвозавра» Том Флетчер
Це спеціальне подарункове видання до свят, яке вподобають усі шанувальники Тома Флетчера і Різдвозавра – активітібук на основі серії про Різдвозавра. Тут на читачів чекає одразу дві захопливі різдвяні історії – «Крампетвечір» і «Чарівний Північний полюс». Приготуйтеся до влучних жартів і подарункових головоломок, веселих святкових фактів, смачних різдвяних рецептів і ДИНОвижних ідей для прикрашання.
 
«Різдвяна ялинка містера Вілловбі» Роберт Беррі
Це чарівна віршована історія, що здатна плекати теплі враження навіть у люті морози. Вона навчає доброті та щирості, а також захоплює незвичайним цікавим сюжетом. Історія розповідає про те, що настало Різдво і прибула ялинка містера Вілловбі. На біду, дерево зависоке для його вітальні! Доводиться зрізати верхівку – отут і починаються справжні Різдвяні дива, коли одна ялинка здатна принести святковий настрій усім тваринам у лісі.
 
«Від Миколая до Різдва. Велика книга зимових розваг (видання 2023 року)»
У цій книзі дітки знайдуть цікаві віршики, пісні, колядки, щедрівки та ще багато цікавого й корисного для зимових свят. А ще у цій книзі доступні розмальовки та творчі завдання, загадки, завдання з наліпками і лист до Святого Миколая. Це видання створене вже за новим календарем.
 
«Хто творить Різдво» Володимир Аренєв, Галина Вдовиченко, Саша Кочубей, Наталія Пашинська
У цій книзі юний читач знайде 14 оповідань сучасних українських дитячих письменників. Ці оповідання про людей, які завдяки своїм професіям з року в рік допомагають нам підтримувати й формувати наші святкові традиції. А ще про людей, які творять добро на свята, та й не тільки.
 
«Дванадцять шалених днів до Різдва» Джеймс Паттерсон, Тед Сафран
Надворі середина грудня, а у домі родини Салліванів у Гарлемі жодних ознак наближення зимових свят. І так вже п’ятий рік поспіль. Та цього року вдівець Генрі Салліван і двоє його діток отримують подарунки від таємничого відправника. У будинку відбувається щось неймовірне – спочатку з’являється маленьке дзьобисте й пір’ясте створіння, а потім увесь дім родини наповнюється галасливими тваринами й гостями, які вимагають уваги. Для родини починається шалений різдвяний період.

Немає коментарів:

Дописати коментар