пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

«Зворушує мелодія скорботи. В уяві 33-ій постає» 🕯

В четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодомору. Цього року цей День пам’яті припадає на 25 листопада. До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює проведення акції «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». 
 
Голодомор 1932-1933 років – це геноцид українського народу, який вище керівництво Радянського Союзу скоїло для того, щоб залякати й підкорити волелюбних українців, та викорінити будь-які прояви спротиву українців і прагнення звільнитися від нав’язуваного московського режиму і нарешті утворити самостійну державу.
 
Оскільки на початку 1930-х років спостерігалися масові виступи українського народу проти колективізації, політики оподаткування, пограбування, терору і насильства, які стали наслідками політики тоталітарного режиму СРСР, кремлівські лідери відчули й усвідомили небезпеку для існування союзу, тому, прагнучи утримати у своїх лапах Україну, радянський режим розробив план винищення частини нашої нації, змусивши людей віддавати хліб державі та всіляко їх утискаючи.
 
Так, тотальне вилучення їжі, заборона торгівлі і відсутність завезення продуктів, а ще заборона виїзду селян і оточення населених пунктів військовими загонами зрештою призвели до голоду. Страшного тотального голоду, який набув катастрофічних масштабів. Звісно, радянська влада заперечувала факт існування голоду. Точна кількість жертв голодомору 1932-33 років невідома, та згідно з оцінками експертів від голоду тоді померло понад сім мільйонів людей (переважно українців) на території Української СРР та три мільйони українців поза її межами – на Кубані.
 
У цей день вшануйте пам'ять померлих від голоду людей, запаливши свічку, та підтримайте тих, хто відстоює нашу свободу й незалежність зараз. А ми пропонуємо вам переглянути відео До Дня пам’яті жертв голодоморів – «Тема голодомору в мистецтві».


Немає коментарів:

Дописати коментар