четвер, 4 травня 2023 р.

Космічна пригода з дитячою письменницею Тетяною Винник

У бібліотеці відбулася зустріч учнів школи «Кияночка» з українською дитячою письменницею Тетяною Винник і презентація кількох її книг, а саме «Відлуння нашої хати», «Космічна пригода Талалайка» та «Кришталевий птах». Гумор, який письменниця використовує у своїх творах, та її авторські секретики, неодмінно допоможуть захопити дитячу увагу і зробити процес читання цікавим і повчальним.
 
Отже, після короткого знайомства з дітьми пані Тетяна перейшла до безпосередньої презентації книг. Разом зі школярами обговорили ключову тему книги «Кришталевий птах»  – важливість робити добрі справи і усвідомлювати, що світ – прекрасний; а також обговорили і важливі моменти, на яких зроблено акцент у книзі  «Відлуння нашої хати» – дружба і взаємодопомога та батьківська любов.
Зважаючи на те, що головного героя кількох презентованих книг звати Талалайко, письменниця розповіла дітям значення слова «Талалайко», а також, заохотила школярів разом підібрати синоніми й антоніми до цього слова.
 
Гостя зазначала, що в одній з її книг дуже-дуже багато прислів’їв і приказок – герої книги «Космічні пригоди Талалайка» спілкуються за допомогою них – тож усім, хто цікавиться українським фольклором, варто її почитати – точно буде, що почерпнути.
 
Оскільки твори Тетяни Винник мають космічну тематику, бібліотекарі наприкінці зустрічі влаштували для дітей веселу космічну дискотеку під штучним зоряним небом.
 
Чекаємо на нові зустрічі з Тетяною Винник і презентацію її книг у бібліотеках Солом’янки.

Немає коментарів:

Дописати коментар