четвер, 11 травня 2023 р.

Вечір документального кіно у бібліотеці

Бібліотека ім. О. Довженка та кіноклуб
Docudays UA YAR.Cinema.CLUB організували у бібліотеці показ документального фільму. Захід відбувся в рамках Державної програми з реалізації національної стратегії у сфері прав людини. Ініціатор показу – Ярослав Карпець – письменник, журналіст, літературний критик. Завітати на перегляд фільму могли усі охочі.
 
Переглядали документальну стрічку  «Історія зимового саду» українського режисера, сценариста і актора Семена Мозгового. За допомогою документального фільму спробували розібратися у важливих питаннях людської гідності, адже саме це і є ключовою темою стрічки. Фільм розповідає про Зимовий сад – павільйон квітникарства на території київської ВДНГ – і його хранительку Валентину Миколаївну. Жінка вже 45 років ретельно доглядає колекцію екзотичних рослин і оранжерею, де вони розмістилися. Час виходу на пенсію невблаганно наближається, але прохання керівництва скласти повноваження шокує Валентину Миколаївну. Вона протестує, вважаючи, що рослини без неї загинуть – та схоже що її сад живе за власними законами…
 
У цій стрічці прекрасно все: і настрій, і картинка, і музика. Тож не дивно, що глядачі не лишилися байдужими і пройнялися історією головної героїні фільму, споглядаючи за її долею на екрані. Під час перегляду ми навіть бачили у деяких наших гостей сльози на очах.
 
Після показу стрічки обговорили її, обмінялися думками щодо різних моментів і питань, які підіймаються у фільмі. До того ж на наш захід завітала експерт показу – кризовий психолог, психотерапевт Олександра Згурська, яка зробила чудовий професійний коментар до фільму.  
 
Дякуємо кіноклубу Docudays UA і всім, хто взяв участь у заході! До нових зустрічей.

Немає коментарів:

Дописати коментар