вівторок, 9 травня 2023 р.

Ми для Європи – Європа для нас (онлайн-вікторина)

Україна безсумнівно є співтворцем європейської цивілізації. Ми прагнемо будувати своє майбутнє разом з європейськими країнами і наша держава неодмінно стане повноправним членом Євросоюзу, адже ми, відчайдушно виборюючи свою свободу й незалежність, захищаючи демократію, заслуговуємо на це, як ніхто.
 
Ми прагнемо все більше відкривати для себе Європу і європейські цінності є для нас дуже важливими. «Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань», президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня Європи в Україні 9-го травня. Це свято вже багато років відзначається 9-го травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті; в нашій державі День Європи з 2003 р. відзначався кожної третьої суботи травня, тепер же – після набрання чинності указу президента Зеленського – День Європи відзначатиметься спільно з державами ЄС.
 
Задля розширення і перевірки знань про Європу і ЄС пропонуємо вам взяти участь в онлайн-вікторині, яку наша бібліотека підготувала до Дня Європи:

Немає коментарів:

Дописати коментар