середу, 17 травня 2023 р.

Творча зустріч з Ігорем Якубовським

Бібліотека з великим задоволенням організувала творчу зустріч композитора, музиканта і виконавця пісень Ігоря Якубовського з учнями спеціалізованої школи № 159.
 
Чому важливо влаштовувати такі заходи? Культура це без перебільшення джерело життєвої сили успішного і щасливого суспільства. А для нашого змученого війною суспільства культура і творчість є просто надважливими, особливо для дітей. Творче самовираження допомагає визначити, ким ми є, а також допомагає нам подивитися на світ очима інших людей – розширити горизонти. Культура сприяє підвищенню рівня освіти і навіть здоров’я, підвищенню рівня толерантності і відповідно це все в сукупності підвищує загальний добробут як окремих людей, так і громад.
 
На початку нашого сьогоднішнього культурного заходу бібліотекарі вирішили, так би мовити, «розігріти» дітлахів і влаштували для них цікаву літературну вікторину. А ще перевіряли кмітливість школярів за допомогою анаграм – такі завдання сприяють розвитку пам'яті і креативності.
Ну а далі перейшли до основної частини заходу – виступу Ігоря Якубовського. Пан Ігор співав для дітей прекрасні українські пісні і паралельно спілкувався зі школярами на важливі теми, такі як родина, Батьківщина, українські традиції і т. д. На ці ж теми були і пісні гостя.
 
Наприкінці зустрічі пан Ігор вже традиційно вирішив влаштувати для дітей емоційну і фізичну розрядку і запропонував їм затанцювати запальний рок-н-рол під свій музичний супровід.
 
Діти виявили зацікавленість у всьому, що відбувалося під час зустрічі, і висловили щиру подяку Ігорю Якубовському за спілкування і пісні. Сподобалися школярам і завдання від бібліотекарів, тож вони обіцяли найближчим часом завітати до бібліотеки і записатися до неї.
 
Цікаво, що на сам кінець діти захотіли поспілкуватися з Ігорем Якубовським на філософські теми, чим дуже приємно здивували і композитора, і бібліотекарів. Які ж все ж таки розумні українські діти 😊.

Немає коментарів:

Дописати коментар