вівторок, 31 січня 2023 р.

30 січня може стати Днем дитячої книги в Україні

Українські письменники й видавці висловили побажання і пропозицію офіційно встановити в Україні День дитячої книги і відзначати його 30 січня – у день народження відомого українського письменника, класика сучасної дитячої літератури Всеволода Нестайка.
 
Вчора у Національній бібліотеці України для дітей відбувся круглий стіл «Дитяча книга в Україні». У заході взяв участь  Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко і ще понад 90 учасників, серед яких були представники Міністерства освіти та науки, літератори, видавці, книгорозповсюджувачі, представники бібліотек та ін. Під час круглого столу обговорювалося питання оголошення 30 січня Днем дитячої книги в Україні і за результатами зустрічі, було ухвалено рішення про підтримку громадської ініціативи щодо встановлення такого Дня.
 
Мета Дня дитячої книги в Україні: популяризація української дитячої книги, підтримка і розвиток дитячого читання в Україні, підтримка письменників та видавців, дослідження дитячої літератури і читання, привернення уваги до українського книговидання й літератури, підтримка видавництв, книгарень і бібліотек, поповнення фондів бібліотек.
 
Міністр Олександр Ткаченко вважає ідею встановлення Дня дитячої книги слушною і всіляко її підтримує. Тепер чекатимемо на рішення президента. Якщо Володимир Зеленський також підтримає цю ініціативу громадськості, МКІП підготує проєкт Указу Президента «Про заснування Дня дитячої книги в Україні».
 
Ідея чудова, тож сподіваємося, що вже наступного січня ми офіційно відзначатимемо свято дитячої книги в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар