середу, 11 січня 2023 р.

Які відомі книжки «оживуть» 2023 року у теле- та кіноадаптаціях?

Щороку індустрія розваг випускає адаптації популярних літературних творів, і ці адаптації нерідко приносять акторам і актрисам, які в них грають, миттєву славу. Деякі фільми і телесеріали, наприклад такі як «Парк юрського періоду» чи «Мовчання ягнят», настільки сподобалися людям, що багато хто навіть забув, що вони є адаптаціями книг.
 
Якщо ви з тих людей, які люблять казати «А книга краща за фільм», то найближчим часом у вас з’являться нові твори для порівняння, адже 2023 року вийдуть нові цікаві теле- і кіноадаптації відомих книг. Хто зна, а може вони виявляться кращими за книги-оригінали?
 
1. «Чоловік, на ім'я Отто»
Том Хенкс знявся у головній ролі в кіноадаптації книги «Чоловік, на ім’я Уве» Фредріка Бакмана. Стрічку трохи перейменували і вона вийде в прокат з назвою «Чоловік, на ім'я Отто». Отто – вдівець зі складним характером, який просто бажає, щоб його ніхто не чіпав, та й взагалі має плани вчинити суїцид. Але його добросерді сусіди, які постійно заважають чоловікові жити так, як він хоче, мають інші плани, показуючи Отто світлий бік життя.
 
Світова прем’єра запланована на 13 січня 2023 р.
 
2. «Брехливе життя дорослих»
Італійський мінісеріал, заснований на однойменному романі Елени Ферранте, зображає історію 12-річної Джованни; історія розгортається у 1990-х роках. Джованна починає пошуки самої себе, розпочинає процес самопізнання після того, як батько негативно порівняв її зі своєю ненависною сестрою Вітторією.  
 
Прем’єра на Netflix вже відбулася на початку січня 2023 р.
 
3. «Агенція «Локвуд і Кº»
Цей телесеріал, заснований на однойменній серії книг для молоді Джонатана Страуда, розповість про лондонські пригоди трьох юних друзів – талановитих мисливців за привидами.
 
Прем’єра серіалу на Netflix має відбутися 27 січня 2023 р.
 
4. «Салимове Лігво»
Це кіноадаптація класичного однойменного роману Стівена Кінга. Головний герой фільму – молодий письменник, удівець Бен Мієрз, який приїздить до міста свого дитинства Салимового Лігва, котре, як виявляється, тепер знаходиться під контролем вампіра.
 
Світова прем’єра стрічки запланована на квітень 2023 р.
 
5. «Дюна: частина 2»
Це продовження стрічки «Дюна» 2021 року і друга частина адаптації роману «Дюна» Френка Герберта. У цій частині з’являться кілька нових талановитих акторів, таких як Флоренс П'ю та Остін Батлер.
 
Світова прем’єра у кінотеатрах – 3 листопада 2023 р.
 
6. «Вонка»
Фільм «Вонка» є приквелом до роману 1964 року «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала. Це музичний фантастичний фільм, який розповідає про юність ексцентричного виробника цукерок Віллі Вонки, з Тімоті Шаламе в головній ролі.
 
Прем’єра запланована на 15 грудня 2023 року.
 
7. «Барва пурпурова»
Фільм «Барва пурпурова», заснований на однойменному романі лауреата Пулітцерівської премії Еліс Вокер, розповідає про життя двох сестер, Сілі та Нетті, про їхнє важке дитинство, розлуку та подальше возз’єднання у дорослому віці.
Прем’єра стрічки відбудеться в кінотеатрах 20 грудня 2023 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар