вівторок, 17 січня 2023 р.

Які звичні для нас речі винайшли талановиті діти?

17 січня відзначається
День дітей-винахідників. Таке цікаве свято було встановлено для того, щоб вшановувати креативність і винахідливість дітей в усьому світі. Ви б здивувалися, коли б дізналися, як багато речей, якими ми часто користуємося у своєму житті, були створені юними винахідниками. У цьому дописі ми розповімо про найвідоміші з таких речей, а про деяких дітей-винахідників та їхні творіння розповімо більш детально.
 
Отже, котрі ж із речей, які стали для нас звичним явищем, вигадали діти?
 
Фруктовий лід вигадав 11-річний Френк Епперсон.
 
Батут вигадав 16-річний Джордж Ніссен.
 
Ласти вигадав 11-річний Бен Франклін.
 
Іграшкові вантажівки винайшов 6-річний Роберт Патч.
 
Водні лижі винайшов юний Ральф Самуельсон.
 
Хутряні навушники винайшов 15-річний Честер Грінвуд.
 
Снігохід вигадав 15-річний Джозеф-Армандо Бомбардьє.
Неймовірно, але ідея створення такої складної техніки належить 15-річному хлопцеві. Юний Джозеф-Армандо Бомбардьє зробив свій перший снігохід 1922 року. Для цього хлопець використав пропелер і двигун від автівки. Щоправда, знадобилося чимало років, щоб максимально вдосконалити цей винахід, але все ж перший снігохід Джозеф-Армандо створив ще дитиною.
 
Шрифт Брайля винайшов 15-річний Луї Брайль
У трирічному віці Луї підхопив серйозну інфекцію очей, що призвело до втрати зору. Щоб мати можливість читати книги, Луї використовував військовий спосіб передачі інформації. Зрештою він спростив цей метод і оформив його у графічному вигляді. Луї вперше представив свою роботу 1924 року. Сьогодні шрифт Брайля використовується спільнотою людей із вадами зору в усьому світі.
 
Гірлянди винайшов 15-річний Альберт Садакка.
Раніше люди прикрашали різдвяно-новорічні ялинки свічками. Це, звісно, не дуже безпечний декор, адже загроза пожежі від свічок на дереві дуже висока, тож 15-річний Альберт вирішив вигадати безпечніший спосіб прикрашати ялинку, а саме – використовувати електричні лампочки. 1917 року він вигадав, що їх треба робити маленькими, щоб максимально зменшити вірогідність загоряння хвої.

Немає коментарів:

Дописати коментар