четвер, 12 січня 2023 р.

«88 днів пекла» – комікс про жах російського фільтраційного табору

Видання «
The Insider» та американський публіцист, лауреат Пулітцерівської премії Ентоні Дель Кол створили комікс про українця, який пройшов через фільтраційний табір російських загарбників. Комікс має назву «88 днів пекла».
 
Російське вторгнення в Україну перетворило звичайне повсякденне життя мільйонів людей на жах. Одним з аспектів вторгнення було створення великої системи фільтрації, яка передбачає затримання, допити й примусову депортацію сотень тисяч – якщо не понад мільйона – українців.
 
За даними Державного департаменту США, до липня цього року Росія допитала, затримала чи депортувала від 900 000 до 1,6 мільйона громадян України. Управління Верховного комісара ООН з прав людини перевірило існування контрольно-пропускних пунктів і «свавільні затримання, тортури, жорстоке поводження й примусові зникнення» українців, яких загарбники вважають проукраїнськими чи яких підозрюють у будь-яких зв'язках з ЗСУ.
 
Одним із таких українців був Ігор Талалай, який розповів про свій власний досвід, а також про досвід інших людей, які пережили жорстокі допити, жахливі умови і свавільні затримання російськими військовими. Він провів три місяці в системі фільтрації в Донецькій області й розповів про те, що відбувається з українцями, які потрапляють до системи, і як змінюється життя, коли ти виходиш на волю. Саме історія Ігоря Талалая стала основою для коміксу «88 днів пекла».
 
Цей комікс допоможе більшій кількості людей за кордоном зрозуміти, через який жах проходять українці через російську агресію, на яке пекло перетворює загарбник наше життя протягом вже майже року.  

Немає коментарів:

Дописати коментар