понеділок, 16 грудня 2019 р.

Фантазуємо: винаходи майбутнього для книжок


Звичайна друкована книжка на сьогодні є однією із небагатьох речей, яких не торкнулися новітні технології, традиційна книжка не обтяжена аксесуарами чи якимось доповненнями. Книжка, на відміну від смартфона, чудово працює і без жодних оновлень операційної системи:) Однак уявімо на кілька хвилин, що було б, якби друковані книжки можна було б якось модернізувати, так би мовити «прокачати», щоб вони стали максимально зручними для користувачів. У цьому дописі пропонуємо вам пофантазувати разом з нами про кілька винаходів, котрі неодмінно сподобалися б багатьом читачам та забезпечили б найвищий рівень комфорту під час читання.

Чохол-муфта для книжки: тепленький чохол-муфта, який кріпиться до переднього та заднього боку книжкової обкладинки та зігріває ваші руки під час читання. До речі, вже існує спеціальна ковдра з рукавами (Snuggie), яка частково розв’язує проблему замерзання рук під час читання книжки, та все ж книжкова муфта була б набагато кращим рішенням.

Книжковий Siri: щасливі власники американських смартфонів добре знають, що таке Siri, а от людям, які не дуже добре знайомі з новітніми технологіями, пояснюємо: Siri – це віртуальний особистий помічник; спеціальна програма, встановлена на телефонах, планшетах і комп’ютерах Apple, яка «вміє» телефонувати, надсилати повідомлення, нагадувати про щось важливе та виконувати ще багато інших корисних завдань. Так от було б непогано мати такого помічника і у книжці. Наприклад, ви намагаєтеся почитати, але після насиченого подіями, складного робочого дня ваші очі втомлені, от в такому випадку Siri став би у пригоді – віртуальний помічник почитав би вам своїм заспокійливим роботизованим голосом.

Книжковий тримач для кави: книжки майбутнього обов’язково мають бути оснащені тримачами для кави :). Уявляєте, як би це було зручно?

Книжкова селфі-камера: дуже багато дівчат зраділи б, якби книжки мали вбудовані фото-/відеокамери – можна було б дуже швидко та без зайвих рухів робити фото для Instagram просто під час читання. А кронштейн який можна повертати і висувати, це було б взагалі неймовірно круто!

Книжкова підставка для підборіддя: що може бути кращим за читання на пляжі? Теоретично це ідеальний відпочинок, але він все ж має свої мінуси: доводиться приймати доволі незручні пози тіла; голова та шия швидко втомлюються і т. д. Книжкова підставка була б виготовлена з органічного м’якого матеріалу та простягалася б від книжки до вашого підборіддя на висоті, яка б дозволила вам бачити відкриті сторінки. Це було б дуже зручно та ергономічно.

Насправді, наведені вище винаходи це тільки верхівка айсбергу – можна вигадати та зробити ще дуже багато цікавих та корисних речей, які зроблять читання максимально комфортним. Ми впевнені, що в майбутньому креативні винахідники зроблять світ літератури просто неймовірним!

Немає коментарів:

Дописати коментар