вівторок, 24 грудня 2019 р.

10 найбільш моторошних книжок усіх часів 😱

Якщо хоррор це ваш улюблений жанр, то сьогоднішня добірка книжок для «чудового дозвілля» це саме те, що вам потрібно 😊. Єдина наша порада: не читайте жодну з цих книг перед сном.

1. «Доля Салему», Стівен Кінг
Якщо ви дійсно бажаєте почитати книжку, від якої буде просто неможливо відірватися, то вам неодмінно потрібно негайно братися до читання цього твору короля жахів. «Доля Салему» це одна з найбільш ранніх книг легендарного Кінга. Це був перший роман автора про вампірів, який він написав ще до того, як тема вампірів стала модною 😆. Цей твір наводить жах, але у гарному сенсі цього слова. Під час читання, складається враження, що усі ці легенди про вампірів правдиві – в цьому і є талант Кінга.

2. «Екзорцист», Вільям Пітер Блетті
Після екранізації цього твору з’явилася одна з найстрашніших кінострічок у світі. Чому? Тому що «Екзорцист» це один з найстрашніших романів у світі. Коли твір тільки вийшов він був чимось новим та незвичним, і в подальшому жоден аналогічний твір не перевершив цей роман Блетті. Якщо ви маєте бажання відчути нереальний страх, то ось вам цікава інформація: в основі роману лежить реальна історія.

3. «Руїни», Скотт Сміт
Група молодих, безтурботних туристів вирушає до мексиканських джунглів, де натрапляє на старовинні руїни та, власне, на старовинне зло. Рослини в руїнах приховують в собі щось жахливе. Якщо ви думаєте, що рослинне царство не може бути джерелом страху, ви точно не читали цієї книжки.

4. «Кораліна», Ніл Ґейман
Ідея цього твору, мабуть, одна з найбільш моторошних, які тільки можна собі уявити: інше власне життя, інші власні батьки… Цей роман демонструє, що буває, коли блискучий Ніл Ґейман береться за написання дитячої книжки. Однак навряд чи ви дасте своїй дитині почитати цей твір, якщо бажаєте, щоб вона спала вночі, тож радимо почекати, поки дитина трохи підросте.

5. «Воно», Стівен Кінг
Так, ще одна книга Стівена Кінга – та й не дивно, що цей письменник кілька разів зустрічається у переліку найбільш моторошних книг. В цьому творі використано дуже розповсюджену фобію – боязнь клоунів. Клоун-убивця на ім’я Пеннівайз мешкає у каналізації містечка Деррі, штат Мен, а ще він полює на дітей, щоб потім їх з’їсти. Група місцевих мешканців повертається до рідного містечка, щоб здолати монстра, але як їм перемогти цього давнього і такого страшного ворога? Прочитайте та дізнайтеся.

6. «Щось лихе насуває», Рей Бредбері
13-літні підлітки Джеймс і Вільям нудьгують під час літніх канікул, та от до їхнього містечка приїжджає мандрівний цирк. Там хлопці зустрічають зловісного пана Дарка, який обіцяє всім виконати бажання їх дитинства. З цього починаються небезпечні пригоди героїв.

7. «Розповіді про привидів», Роальд Даль
Із 749 коротких розповідей про привидів, які прочитав Роальд Даль, він відібрав 14 історій для цієї особливої збірки. Основним критерієм його відбору було те, що від розповіді у читача мають бігати мурашки по спині, вона має наводити реальний страх. Вас точно налякають ці правдиві історії про примар!

8. «Зозулята Мідвіча», Джон Віндем
Вторгнення прибульців? Нічого страшного; ми можемо їх здолати своєю сучасною зброєю. Але що робити, коли прибульцями виявляються наші власні діти? Надрозумні малі з золотавими очима, які спілкуються за допомогою телепатії, нічим не поступаються найвідомішим та найжахливішим літературним лиходіям усіх часів.

9. «Ітан Фром», Едіт Вортон
Щоб зрозуміти цю книжку, до неї потрібно «дорости». У книзі описана моторошна історія сумного та скаліченого життям чоловіка на ім’я Ітан Фром.

10. «Франкенштейн», Мері Шеллі
«Франкенштейн» знайомить нас із одним з найвідоміших літературних монстрів, який викликає острах читачів в усьому світі вже протягом дуже довгого часу. Історію про божевільного вченого та його страшне творіння, яке вийшло з-під контролю, знають, мабуть, усі, але для справжніх жахоманів не буде зайвим перечитати цей твір.

Мерщій до бібліотеки, хапайте одну з цих жахливо цікавих книжок та приготуйтеся відчути справжній первинний страх. Якщо потрібно, можемо разом із книжкою видати ковдру, під яку можна заховатися, коли буде аж надто страшно 😉.

Немає коментарів:

Дописати коментар