пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Солідарність – одна з ключових цінностей людей

Починаючи з 2006 року, 20-го грудня світ відзначає Міжнародний день солідарності людей, який було проголошений генеральною Асамблеєю ООН. Це день, коли ми святкуємо нашу єдність у різноманітності.

Солідарність – це єдність переконань та дій, взаємодопомога та підтримка членів соціальної групи, що ґрунтуються на спільності інтересів і необхідності досягнення спільних групових цілей, спільна відповідальність.

Міжнародний день солідарності людей було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у резолюції, присвяченій проведенню першого Десятиліття ООН з боротьби за ліквідацію злиднів. Резолюція ООН посилається на Декларацію тисячоліття, в якій зазначено, що солідарність це одна з фундаментальних і універсальних цінностей людства, які повинні бути в основі міжнародних відносин у XXI столітті.

Мета цього Дня полягає у тому, щоб нагадати урядам держав про те, що вони мають поважати зобов'язання, які стосуються міжнародних угод; сприяти рівню інформованості суспільства про солідарність як одну з основних цінностей; обговорювати можливі засоби сприяння зміцненню солідарності для досягнення Цілей розвитку тисячоліття, включаючи викорінення злиднів; вчинення дій, спрямованих на створення та захист нових ініціатив, що стосуються ліквідації злиднів.

Міжнародний день солідарності людей як правило висвітлюється у різних засобах масової інформації, крім того з цієї нагоди проводяться спеціальні офіційні заходи. Щороку Міжнародний день солідарності людей присвячений певній темі, але основна його ідея в тому, що кожен з нас повинен толерантно ставитися до інших людей, до їхніх думок, слів та дій.


Немає коментарів:

Дописати коментар