четвер, 30 травня 2019 р.

Зустріч із письменником В’ячеславом Купрієнко у бібліотеці

У нашій бібліотеці був справжній розгардіяш, але у дуже хорошому сенсі цього слова :) Ми радо приймали у себе В’ячеслава Купрієнка – письменника та автора й виконавця власних пісень, який презентував нашим користувачам свою нову чудову дитячу книжку під назвою «Мишасько і розгардіяш». В’ячеслав провів цю інтерактивну зустріч із учнями школи "Сяйво" так, що наприкінці аудиторія просто не готова була його відпускати. Та про все по черзі…
В’ячеслав Купрієнко народився 28-го лютого 1964 року в місті Алчевську Луганської області. 1985 року закінчив факультет розвідки Київського вищого загальновійськового командного училища ім. М.В. Фрунзе. В 1987-1989 рр. служив в Афганістані на посаді командира групи спеціального призначення 177-го окремого загону спеціального призначення, нагороджений двома орденами Червоної Зірки. Після звільнення зі ЗС СРСР 1992 року працював перекладачем китайської мови, переклав книгу з китайської «100 запитань по ушу» (1997 р.), написав книгу «Феншуй — акупунктура землі» (1999 р.). Та наша сьогоднішня зустріч була зовсім не про війну. Це була дуже позитивна та весела презентація книжки «Мишасько і розгардіяш» у вигляді театралізованого читання. Як же це було?
Письменник зацікавив дітей вже з перших секунд знайомства з ними та одразу налаштував аудиторію не тільки на прослуховування, але і на активне спілкування.
Сама книжка «Мишасько і розгардіяш» – це захопливі історії про маленьке Мишеня на ім’я Мишасько, яке понад усе в житті полюбляє мріяти. Цікаво те, що чим довше мишеня мріє, тим більше воно наелектризовується. Та головне те, що Мишасько не просто мрійник, він постійно шукає різних пригод і взагалі веде дуже насичений спосіб життя, ну як для мишеняти, так точно!
Автор у жартівливій формі читав дітям найцікавіші уривки з книжки, при цьому постійно взаємодіючи з аудиторією, що надзвичайно усіх тішило. Спершу письменник із дітьми розмовляли про мрії, перевіряли, чи й справді електризуєшся, якщо дуже сильно про щось мрієш. Діти навіть у чергу вишукувалися, щоб перевірити цю цікавинку на собі.
Потім читали уривок про водяні кульки. Тут автор також вигадав розвагу для наших юних користувачів – він запропонував усім охочим покривляти мармизки у лінзу, адже це перепліталося з контекстом уривку. Це заняття викликало неабиякий ажіотаж серед аудиторії.
Далі автор читав історію про Мишаська та мильні бульбашки, і звичайно одразу запропонував і дітям, і дорослим гостям заходу й самим спробувати понадувати бульбашки.
Після цього В’ячеслав обрав серед аудиторії двох дітей для спільного читання уривку з книжки за ролями. Автор та діти разом прекрасно розіграли сценку з твору. Аудиторія, звичайно, була в захваті :)
Після презентації книжки письменник вирішив потішити усіх ще і живим співом під гітару. Були пісні і про песика породи такса, і про кумедну першокласницю, і колискова про дракошу. До речі, остання сподобалася аудиторії найбільше. Діти швидко підхоплювали пісні та весело співали разом з В’ячеславом. А пісеньку про дракошу діти попросили заспівати на біс.
Наприкінці зустрічі В’ячеслав Купрієнко запропонував дітям після прочитання його книжки «Мишасько і розгардіяш» написати свої власні історії про героя казки та надіслати їх йому на електронну пошту. Дітям така пропозиція дуже сподобалася.
Нам би хотілося особливо відзначити неперевершене почуття гумору В’ячеслава, його вміння спілкуватися з дітьми, тримати аудиторію та просто розважатися. Цього дня було все: неймовірно позитивні емоції, дитячий сміх і співи. З нетерпінням чекатимемо нових книжок В’ячеслава Купрієнка та наступних зустрічей із ним!



Немає коментарів:

Дописати коментар