четвер, 9 травня 2019 р.

Уклін живим, загиблим – слава


На честь Дня пам’яті та примирення наша бібліотека спільно з бібліотекою школи №161 організувала зустріч Олександра Володимировича Мармашова, Голови Київської громадської організації «Товариство ветеранів розвідки військово-морського флоту», капітана 2 рангу в запасі, з учнями школи №161.

Було проведено захід, спрямований на заохочення молодого покоління зберігати пам'ять про подвиги наших героїчних предків, котрі боронили Батьківщину від фашистських загарбників під час Другої світової війни, шанувати тих, хто віддав життя заради свободи нащадків – тобто нас із вами. Важливо доносити до школярів думку про те, що ми не маємо права забувати свою історію.
Учні 6-8 класів та співробітники школи підготували концерт, присвячений Дню пам’яті та примирення. Після вступного слова учнів, які висловили свою повагу до усіх героїв війни, був виступ шкільного ансамблю із піснями про війну.
Усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Далі слово було надано О. В. Мармашову, котрий подякував учням за прекрасний концерт та ще раз наголосив на тому, що ми маємо пам’ятати свою історію та шанувати своїх захисників, адже якщо ми забуваємо свою історію, ми ніхто. Олександр Володимирович представив аудиторії кінострічку «Забута флотилія», зняту його командою. У фільмі йдеться про оборону Києва моряками Пінської флотилії, про їхній героїзм і трагічну смерть на полі бою. У фільмі також розповідається про розкопки у місцях загибелі моряків, про те, як вшановується пам'ять героїв.
Усі присутні з цікавістю переглядали фільм, і особливо тішить той факт, що і молодше покоління – учні школи – також продемонстрували непідробний інтерес і до стрічки, і до заходу в цілому.
Пам’ятаймо ж про ту жахливу війну, про воїнів, які брали в ній участь. Пам’ятаймо хоча б заради самих себе та своїх нащадків, адже ті, хто забувають свою історію, мають великі шанси стати рабами. Ми пам’ятаємо! 


Немає коментарів:

Дописати коментар