пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Цікавинки від письменниці Тетяни Винник


В рамках заходів, присвячених тижню дитячої книги, у бібліотеці відбулася зустріч вихованців дитячого садка № 383 із відомою українською дитячою письменницею Тетяною Анатоліївною Винник.
Тетяна Анатоліївна Винник – громадський діяч, письменниця, журналіст, перекладач з російської, англійської та болгарської мов, головний редактор журналу для дітей «Крилаті». Народилася письменниця 11 квітня 1984 у м. Ніжин на Чернігівщині. Тетяна Винник є членом Національної Спілки письменників України, членом комісії Обласного конкурсу рукописів «Випуск книг місцевих авторів», заступником голови Творчого об’єднання дитячих письменників Київської організації Національної Спілки письменників України.

Зустріч розпочалася зі спілкування письменниці з дітьми, Тетяна Анатоліївна запитувала маленьких відвідувачів, чи знають вони, хто такі письменники, що вони знають про вірші та оповідання, чи відоме їм таке поняття, як рима. Малеча з великим ентузіазмом відповідала на запитання та завзято демонструвала свої знання.
Потім письменниця представила аудиторії дитячий журнал «Крилаті», редактором якого вона є. Тетяна розповіла про різні цікаві рубрики журналу, такі як «Скарби України», «Відомі імена», «Комікси», «Англійська сторінка», «Зоопарк», «Головоломки», «Поетична сторінка», «Космічні мандрівки» і т. д. Гостя показала дітям сторінки нового випуску журналу та розповіла про деякі зі статей, що в ньому доступні, наприклад про поштових голубів, про хижі рослини, про те, як виживати у космосі.
Діти захоплено відповідали на цікаві запитання після авторського прочитання вірша «Метелиця»: Які слова у вірші повторювалися? Що ці слова означають? Письменниця розповіла діткам про синоніми та про різнобарвність нашої мови.
Потім Тетяна презентувала свою книжку під назвою «Добрик і його пригоди». Це надзвичайно цікава та добра повість із ілюстраціями, в якій розповідається історія бездомного Песика. Головний герой не мав ні дому, ні навіть імені. Він багато чого пережив, подорожував різними місцями, і завжди знаходив вихід із усіх своїх труднощів, тому що він розумний та кмітливий, а головне – він добрий. За свої добрі справи Песик отримав винагороду: люди врешті-решт дали йому ім’я – Добрик. Так справдилася мрія героя цієї прекрасної повчальної повісті.
Тетяна зачитала діткам останню главу книжки під назвою «Добра справа», в якій, власне, і описано, як саме Песик отримав своє ім’я. Всі уважно слухали уривок із повісті, а потім діти відповідали на запитання про те, що вони дізналися та зрозуміли із цієї книжки. Головний висновок, якого малеча дійшла: добро та вдячність – це надзвичайно важливо.

Наприкінці зустрічі Тетяна Винник передала бібліотеці примірники журналу «Крилаті» та своєї книжки «Добрик і його пригоди» із автографами.

Немає коментарів:

Дописати коментар