середу, 10 квітня 2019 р.

Літературна скарбничка бібліотеки знову поповнилася


Нещодавно бібліотека одержала чергові нові надходження. До нас прибуло дуже багато нових книжок різних жанрів для дітей та дорослих. У цьому дописі хочемо поділитися з вами, наші любі користувачі, інформацією про деякі книжки, якими поповнилася бібліотека.

Роман «Манливі обійми Місяця» Сергія Батурина. Чи має людина право на відплату, якщо інакше домогтися справедливості неможливо? Головний герой цього твору, екс-чемпіон світу та Європи з боксу Олег Глоба, не має іншого вибору, окрім як вдатися до помсти. Так трапилося, що він з самого початку Революції Гідності опиняється у центрі історичних для України подій. Саме там герой знайомиться зі студентом Вадимом, який стає йому другом. Коли Вадима хтось раптово викрадає, Олег Глоба розпочинає його пошуки. В процесі розшуку стає зрозуміло, що причина цього злочину прихована ще в далекому минулому, в давніх подіях, про які герой вже встиг майже зовсім забути. Щоб врятувати Вадима, Олегу доведеться пережити чимало труднощів, серед яких погоні, слідкування, підпільні бої та інше. Глоба на початку своїх пошуків навіть гадки не має про те, наскільки серйозний та впливовий у нього ворог, наскільки жорстоке протистояння йому доведеться вистояти, через які складні пригоди йому потрібно буде пройти. Життя вимагатиме від Олега дуже рішучих вчинків. Неочікувана розв’язка трагічних подій роману точно не залишить байдужими читачів.
Поетична збірка «Гілочка кримського тиса» В’ячеслава Гука. До цієї чудової збірки поезій сучасного українського поета та прозаїка В’ячеслава Гука, який, до речі, народився у Криму, увійшли вірші, написані після 2014 року, а також ті вірші, що були створені ще під час проживання автора у Криму. Провідною темою збірки, як і в попередніх книжках поета, є тема часу. 
Історичний детектив «Адвокат із Личаківської» Андрія Кокотюхи. Дія твору відбувається на початку ХХ століття. За вікном 1908 рік. Молодому киянину Климу Кошовому дивом вдається вирватися із в’язниці та втекти від переслідувань царської влади до Львова. Проте там біля тіла відомого адвоката Євгена Сойки його затримує місцева поліція. У покійного було чимало сумнівних друзів і могутніх ворогів. Чи було це вбивство, чи самогубство? У пошуках істини Клим Кошовий мандрує темними лабіринтами львівських вулиць. Правда, що відкриється герою, приголомшить його самого та назавжди змінить життя загадкової та впливової красуні Магди Богданович. «Адвокат із Личаківської» – це перший твір із нового циклу ретродетективів. Загалом цикл складається із 7 романів та охоплює період з 1908-го по 1918 рік.
Роман «За лаштунками в музеї» Кейт Аткінсон. Роман охоплює власний досвід Рубі Леннокс, дівчинки з робочої англійської сім'ї, яка живе в Йорку. Музей з назви книги — це Йоркський замок-музей, який має серед своїх експонатів фасади старих будинків з міста, подібні до того, в якому проживає сім'я Леннокс. Переплітаючи спогади з розповіддю про власне життя Рубі, в книзі описано життя шести поколінь жінок. Головна героїня твору починає опис життя від моменту зачаття, та з ходом сюжету виявляється, що розповідь про будь-кого із нас потрібно починати значно раніше: особиста історія нерозривно переплітається з важливими подіями того часу, міста складаються з нашарувань усіх епох, у які вони існували, а у будь-якої родини є чимало сімейних скелетів у шафі. Ця злегка сюрреалістична історія, де від трагедії до водевілю всього один крок, а римські легіонери співіснують із йоркширськими фермерами ХІХ ст. та пілотами часів Другої світової війни, запрошує читачів до археологічних розкопок у родинній та історичній пам’яті.
Пригодницький цикл романів «Віннету» Карла Мая. Головним героєм цього циклу є вождь апачів-мескалеро Віннету. Події творів розгортаються у другій половині ХІХ століття в США під час колонізації Дикого Заходу. Шляхетний та відважний Віннету веде героїчну боротьбу зі спробами позбавити його народ права на життя на власній землі. В цьому нерівному протистоянні герой знаходить собі «білого» союзника – землеміра Західної залізниці на прізвисько Вбивча Рука. Героям доведеться пережити багато захопливих пригод, тож, якщо ви є прихильником творів про Дикий Захід, вам неодмінно потрібно прочитати цю трилогію.
«Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом, та інші історії з лікарської практики» Олівера Сакса – це збірка незвичайних історій пацієнтів, з якими працював доктор Сакс. Його пацієнти втратили спогади, вважають власні кінцівки «чужими», мають незбагненні здібності до складних обчислень та ще безліч інших відхилень від «норми», котрі демонструють розмаїття нашого світу. Фізичний і духовний зв'язок із реальністю, мов нитка Аріадни – Сакс бере за руку тих, хто цю нитку втратив, і шукає вихід із екзистенційного лабіринту. Інформативне та емоційне наповнення книги робить її корисною та науково обґрунтованою для студентів напрямку неврології, а також усіх, кого цікавить, як функціонує наш мозок.
«Пригоди Аліси в Дивокраї» та «Аліса в Задзеркаллі» Льюїса Керрола. Ці дві відомі казки англійського письменника Л. Керрола вже давно стали надбанням світової культури. Доля цих творів унікальна: написані для дітей, вони не лише увійшли до класики літератури для дорослих, адже і донині привертають пильну увагу як читачів, так і науковців. У книгах описуються пригоди дівчинки на ім'я Аліса, яка відвідала Дивокрай та Задзеркалля, в яких вона зустріла багато дивакуватих героїв, таких як Божевільний Капелюшник, Чеширський Кіт, Березневий Заєць, та потрапила у безліч вигадливих ситуацій. Цікаві діалоги між героями роблять ці казки яскравими, художньо насиченими – такими, що залишаються у пам'яті назавжди.
Повість для дітей «Місто тисячі дверей» Володимира Арєнєва. Чарівний світ – зовсім поруч, потрібно тільки знайти туди шлях. Хлопчик Юхимко знайшов заповітні Двері, намальовані чарівним Пензлем, і потрапив до фантастичного міста Охи. Але грізному Поряднику не до вподоби яскраві фарби чудового світу, лиходій прагнув перефарбувати його в тьмяний сірий колір… Чи вдасться Юхимкові врятувати жителів Охи?
Двері бібліотек Солом’янки завжди відкриті для всіх, хто любить читати, хоче інколи втекти від реальності та зануритися у світ фантастичних пригод книжкових героїв. Старі та нові книжки чекають на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар