пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

До бібліотеки прибули нові книжки для дітей


В попередньому дописі ми вже поділился радісною новиною про те, що в бібліотеці з’явилося чимало нових книжок, детально розглянули деякі з них. Серед книжок для дорослих читачів прибули до нас і книги для діточок. У цій публікації хочемо окремо розповісти про деякі з них.
Розпочати хочемо з пізнавальної серії книг для дітей, в якій кожна окрема книжка доступно і в захоплюючій манері розповідає про різних відомих особистостей. Діти поринають у неймовірні пригоди персонажів та відкривають для себе життя головних героїв –  видатних людей усіх часів. Із цих історій дитина дізнається, що можливо досягти будь-якої мети, якщо наполегливо працювати, вірити в свої сили та намагатися принести в цей світ щось добре та корисне.
 Ви зможете разом із дітьми почитати історії таких відомих людей, як вчена Марія Кюрі, художниця Фріда Кало, політик Маргарет Тетчер, модельєр Коко Шанель, актор Чарлі Чаплін, космонавт Леонід Каденюк, драматург Вільям Шекспір.


Також бібліотека одержала і чудову серію книжок про допитливу дівчинку «Мадікен» шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен, чиї книги перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах. Мадікен – весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує цікаві забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії. Однак вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Наші маленькі читачі зможуть дізнатися, які пригоди довелося пережити Мадікен, як вона перевіряла, чи є в неї дар яснобачення, як мандрувала скутою кригою річкою, як святкувала Різдво, та як Мадікен продала сестричку в рабство…
Поповнилася бібліотека й українськими дитячими книжками, наприклад, такими як «Мері» українського письменника, члена Національної спілки письменників України Сашка Дерманського. «Мері» не залишить байдужим нікого з читачів. Сім’ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою, проте одного дня довкола починають відбуватися дуже незвичайні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Можливо, все якось і владналося б, але раптом, наче сніг на голову, на родину звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс.
У бібліотеці завжди є чим зайнятися як дорослим, так і дітям :) А з новими книжечками стало ще цікавіше. Приходьте до читальної зали або беріть книжки додому – на свій розсуд.


Немає коментарів:

Дописати коментар