четвер, 14 лютого 2019 р.

10 найвидатніших романів про кохання усіх часів


Сьогодні ми відзначаємо міжнародний День усіх закоханих, тому в цьому дописі пропонуємо Вам розглянути перелік найкращих романів про кохання за версією інтернет-видання Reader's Digest.

До списку увійшло 10 книг, що оповідають нам вічні історії кохання, якими зачитуються люди в усьому світі. Чи то нескінченна сімейна драма, що розігрується в австралійській провінції у творі «Ті, що співають у терні», чи трагічна історія закоханої жінки в романі «Анна Кареніна» – у кожній з цих легендарних книжок є щось особливе, те, що зачепить найпотаємніші куточки душі небайдужого читача. Це не просто історії кохання, це – історії життя. Якщо Вам подобаються любовні романи, книжки принесуть Вам значно більше задоволення, ніж кінострічки. Книжки дають читачеві  змогу  зануритися у свідомість усіх персонажів, а їхні надії та мрії обов’язково розпалять Вашу увагу.

1. «Ті, що співають у терні» Колін Маккалоу (1977). Історія цього роману розпочинається 1915 року в Австралії.  Ця дивовижна сага розповідає нам про заборонене кохання між прекрасною та норовливою юною дівчиною та священиком. Читаючи цей неймовірний роман, Ви будете сміятися, плакати, і Вам буде дійсно важко відірватися від книжки. Якщо Ви та Ваша друга половинка однаково дуже любите книжки, почитайте цей прекрасний твір разом.
2. «Джейн Эйр» Шарлотти Бронте (1847). Цей готичний шедевр із його непохитною головною героїнею, її чепурним коханим паном Рочестером, дещо жахаючим маєтком і туманними англійськими ландшафтами став синонімом до поняття «романтичний твір 19-го століття». До речі, роман «Буремний перевал», написаний сестрою Шарлотти Бронте, Емілі, також має повне право бути включеним до цього переліку найкращих творів про кохання.
3. «Ось так ти втрачаєш її» Джуно Діаса (2013). Взагалі-то формально це не один твір, а збірка коротких оповідань. «Ось так ти втрачаєш її» вважається романом, тому що всі оповідання певним чином поєднані та постійно повертають читача до життя одного й того ж персонажа. Лауреат Пулітцерівської премії Діас настільки майстерно переплітає між собою декілька історій кохання – щасливих та сумних, швидкоплинних і довготривалих – що ми абсолютно справедливо можемо назвати цю книгу однією з найкращих книг про кохання 21-го століття.
4. «Щоденник пам’яті» Ніколаса Спаркса (1996). Саме в якості автора одних із найкращих романів про кохання останніх років став відомим Ніколас Спаркс. І хоча письменник видав більше 20 книжок, його перший твір найкраще серед усіх витримав перевірку часом, і на це є причини. Чуттєва історія багаторічного щирого кохання Ноя та Еллі, яким довелося пройти чимало випробувань, перш ніж вони змогли бути разом, та неочікуваний кінець твору безсумнівно викличе у читача ціле різноманіття емоцій та надовго залишиться у його пам’яті.
5. «Назви мене своїм ім'ям» Андре Асімена (2007). Навіть якщо Ви дивилися номіновану на премію «Оскар» 2018 року стрічку, зняту за мотивами цього твору, ця романтично-драматична історія першого кохання та самопізнання однозначно варта того, щоб її прочитати. Приготуйтеся закохатися у вражаючу атмосферу італійських локацій, так само як і у власне історію літнього роману та п’янкого захоплення.
6. «Жінка французького лейтенанта» (або «Коханка французького лейтенанта») Джона Фаулза (1969). Джентльмен вікторіанської епохи заручений із багатою жінкою, котра, здавалося б, ідеально підходить йому в усьому. Проте одного дня він випадково  зустрічає прекрасну й загадкову жінку, яка, за чутками, є покинутою коханкою французького лейтенанта, герой потрапляє під чари цієї красуні. Перед читачем розгортається неймовірно дивовижна та захоплююча історія стосунків.
7. «Моє прекрасне нещастя» Джеймі Макгвайр (2012). Смілива та сучасна історія у стилі «хороша дівчина зустрічає поганого хлопця», яка останнім часом очолювала списки романів обов’язкових для прочитання. Перед самим коледжем неприступна Еббі починає нове життя, і от якось вона б’ється об заклад із красунчиком, серцеїдом і чемпіоном заборонених боїв, Тревісом, що він програє свій наступний двобій. Тревіс ставить умову: якщо він виграє це парі, Еббі цілий місяць мешкатиме в його домі, а якщо програє, він цілий місяць обходитиметься без дівчини. Жоден з них не був готовий до результатів цього парі…
8. «Дружина мандрівника в часі» Одрі Ніффенеггер (2003). У кожної історії кохання є свої труднощі, але коли головний герой є мандрівником у часі, і свою майбутню дружину зустрічає під час чергової подорожі в минуле, при цьому він змушений постійно переміщатися, а вона – постійно чекати, це вже щось значно більше, ніж просто негаразди у житті двох закоханих людей. Цей роман максимально натягне струни Вашої душі.
9. «Анна Кареніна» Льва Толстого (1877). Перебуваючи у шлюбі без любові, Анна Кареніна піддається спокусі та починає небезпечні стосунки з привабливим офіцером Вронським. Трагедія, описана в цій знаменитій історії приреченого кохання, розгортається в Росії 19-го століття. Безперечно, цей твір є незабутньою та завжди актуальною класикою.
10. «Чужинка» Діани Геблдон (1991). Цей фантастичний роман про переміщення у часі – перша книга в дуже успішній серії романів Діани Геблдон. Сильна та красива Клер Рендалл веде подвійне життя – вона одружена з професором історії в одному столітті, та має коханця в іншому столітті. Цей твір сповнений гумору, пристрасті та дотепності, а прекрасно змальовані шотландські пейзажі ще більше сприяють швидкому прочитанню цього роману.
Бібліотеки нашого району з радістю запропонують Вам книги з цього списку, а також інші чудові книжки про кохання. Обирайте твір, який буде Вам до душі та читайте разом зі своїми найдорожчими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар