пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

А до бібліотеки прибули нові книжки

Декілька днів тому бібліотека поповнилася новими надходженнями. Тепер вибір читачів став іще більшим. Серед новинок доступні книжки різних жанрів – на будь-який смак!
Споміж великої кількості наших нових книжок, хотілося б окремо виділити деякі твори. Давайте розглянемо їх детальніше.

«Прихований велетень» Кадзуо Ішіґуро – британського письменника японського походження, лауреата Нобелівської премії з літератури 2017 року. 2016 року «Прихований велетень» був номінований на Всесвітню премію фентезі за найкращий роман, а також на Міфопоетичну премію за літературу для дорослих. Цей вишуканий роман перенесе читача в напівміфічну атмосферу та історію ранннього Середньовіччя.  Чого шукати людині: правди чи омани, забутого минулого або ж самотнього майбутнього, облудного примирення чи кривавої помсти-війни, різкої об’єктивності або ворожбитської ілюзії? Ці непрості запитання поступово виникають на сторінках твору і кожен читач має сам собі відповісти на них після прочитання роману. Відповіді болючі, як пориви вітру серед високих скель, і солодкі, як теплий погляд найдорожчої людини після завершення всіх слів… 
«Биті є. Макс» та «Биті є. Гоцик» української письменниці Люко Дашвар – лауреата літературної премії «Коронація слова». Герой роману «Биті є. Макс», Макс – метросексуал, максималіст і мамин синочок. Коли його кохана дівчина тонула, Макс нічого не зробив для того, щоб її врятувати, втім пізніше він вирішує мститися своєму суперникові, з яким ділити йому вже насправді нічого. Макс звик жертвувати людьми, адже себе він вважає королем цього життя. Все змінюється тоді, коли Макс вирушає у небезпечний тур на виживання, який повинен зробити з нього справжнього чоловіка…

Головний герой другого роману, «Биті є. Гоцик», є бунтарем, який ліпше піде світ за очі, аніж житиме в батьківському маєтку і займатиметься домашнім господарством. Під час своєї подорожі за кордоном Гоцик шукає одночасно і матері, яка перебуває на заробітках десь в Іспанії, і сенсу життя. Супутник Гоцика в його мандрах, дивакуватий Ілля, має власну мету – знайти заховані скарби. Когось Гоцик занепастить, когось він врятує. Чи вистоять його непохитні принципи у двобої з людською гідністю, дружбою та коханням? Чи зможе хлопець встояти перед спокусами?
«Сестри» Даніели Стіл. Більше 60 романів, які стали бестселерами; книги, що видані в 98 країнах; міжнародні фан-клуби – все це характеризує шалений успіх американської письменниці Даніели Стіл. «Сестри» - це новий шедевр королеви жіночої прози. Історія чотирьох сестер – супермоделі Кенді, телепродюсера Теммі, блискучого адвоката Сабріни та художниці Енні. Життя вже давно розвело їх різними шляхами. Кожна має своїх друзів та коханих, свої радості й печалі. Але одного дня в родині стається трагедія і всі сестри знову збираються разом. Вони мають захистити те, що для них дорожче за все, важливіше за гроші, славу та успіх. До старовинного будинку повертається життя – в ньому знову сміються, плачуть, сваряться та миряться, люблять та страждають. У серцях героїнь знову зявилися надії на щастя.
«Чудасія» українського письменника-прозаїка Григора Тютюнника. «Чудасія» - це збірка повістей, новел та оповідань, героями котрої є прості люди, на долю яких, за словами героя новели «Чудасія», випало три голодовки і три війни. Автор писав тільки про те, що він пережив сам, що було йому добре знайомо. Тому кожен твір збірки – це портрет часу, непроста, часом гірка правда про людину, яку письменник бачив серцем і прагнув донести новим поколінням. Книга нагадує читачеві про людські цінності, вчить чесності, людяності, поваги до минулого, так само як і до людей, які живуть поруч із нами.
«Жінки» Чарльза Буковські – одного з найвідоміших американських письменників німецього походження, автора більш як двохсот розповідей, включених до шістнадцяти збірок, шести романів та більше тридцяти поетичних книг. «Жінки» – це третій роман Чарльза Буковські, що розповідає про численні сексуальні пригоди та інтриги Генрі Чинаскі – невиправного пияка, який народився не для життя, а для виживання. Десятки років Чинаскі пропрацював на безперспективній роботі, всі заробітки від якої він витрачав на випивку та жінок, і от тепер, коли йому вже п’ятдесят, герой відчуває, що настав його зоряний час. Життя Чинаскі перетворюється на життя справжньої рок-зірки – мало не щодня похмілля, жінок більше, ніж у Казанови. Із характерним для Чарльза Буковські чорним гумором і відвертісю в романі «Жінки» змальоване життя на межі.
У цьому дописі ми запропонували Вашій увазі тільки невелику частинку тих прекрасних книг, якими збагатилася бібліотека. Пропонуємо завітати і взяти почитати щось цікаве саме для Вас. Будемо раді бачити! 


Немає коментарів:

Дописати коментар