вівторок, 26 лютого 2019 р.

Класичні книжки, які можна прочитати за день


Ми, люди сучасного світу, настільки зайняті, що інколи буває складно знайти хоча б годинку на відпочинок, але час від часу втома та стреси досягають такого рівня, що нам просто необхідно відкласти всі справи і морально відпочити. Звичайно, можна просто добре виспатися, але, якщо ви бажаєте провести час з користю та відволіктися від своїх турбот, книжка стане для вас найкращим  видом дозвіялля. Зважаючи на величезний дефіцит вільного часу, було б дуже корисно мати під рукою книжки, котрі можна прочитати швидко. Саме тому ми вирішили запропонувати вам розглянути твори, які можливо прочитати всього за один день або навіть вечір.

«Маленький принц» Антуана де Сент-Экзюпері, ~100 сторінок. Пілот Другої світової війни, літак якого вийшов із ладу, здійснює вимушену посадку в пустелі, де він зустрічає Маленького принца з іншої планети. І поки герої намагаються вибратися з пустелі, Принц розповідає про свою міжпланетну подорож, про життя на астероїді та про те, як він прагне повернутися додому до квітки, яку він так любить. І хоча цей шедевр літератури із прекрасними малюнками, виконаними самим автором твору, вважається книгою для дітей, його повинен прочитати кожен дорослий.
«Макбет» Вільяма Шекспіра, ~300 сторінок. Справи героя цієї п’єси вже на початку твору ідуть недобре. Макбет, воєначальник армії Шотландії, зустрічає трьох відьом, які дають йому поради щодо його кар’єри. Герой приймає ці поради. Але коли Макбет приймає поради ще і від своєї дружини, все стає ще гірше. І хоча це найкоротша п’єса В. Шекспіра, вона одночасно є і однією з найкращих, тож цей твір вам точно сподобається. Втім, якщо тема війни та магії вас взагалі не цікавить, ви можете обрати будь-яку іншу п’єсу Шекспіра, адже більшість із них можна прочитати всього за кілька годин.
«Сніданок у Тіффані» Трумена Капоте, ~160 сторінок. Ця дотепна, трохи сумна та аж занадто коротка легендарна повість Капоте, безсумнівно, подарує вам чудовий вечір. Головна героїня твору, Холлі Ґолайтлі, розкута та вільна молода дівчина, яка знайомиться з немолодими багатіями та маніпулює ними. Розповідь ведеться від імені знайомого Холлі, молодого письменника на ім’я Фред. Історія героїні залишить вас із таким самим відчуттям, яке мав і оповідач – вона здасться вам дуже короткою і ви бажатимете більшого.
«Між світом і мною» Та-Нехісі Коутса, ~150 сторінок. Книга розповідає читачеві про те, як важко жити афроамериканцю в сучасному суспільстві США. Однією з причин написання цього бестселера стала серія вбивств темношкірих громадян поліцейськими під час арештів. Це одна із найкращих книжок 2015-го року. 
«Старий і море» Ернеста Хемінґвея, ~130 сторінок. Літній чоловік вирушає у відкрите море і там йому вдається упіймати велетенську рибу. Але витягти рибину таких розмірів старому виявляється дуже нелегко. Починається боротьба старого та моря. 

«Вічний Тук» Наталі Беббіт, ~160 сторінок. Це чудовий роман (котрий, до речі, було екранізовано та на основі якого було створено бродвейський мюзикл) розповідає про дуже дивну родину Туків. Члени цієї родини безсмертні. Твір містить у собі послання – таке ж нестаріюче, як і його завжди молоді герої: найкращі та найгірші речі в житті завжди тісно переплетені між собою.
«Про мишей і людей» Джона Стейнбека, ~110 сторінок. Винахідливий авантюрист Джордж та його добрий і дужий, але не надто розумний товариш Ленні намагаються досягти успіху в якості каліфорнійських фермерів, проте все змінюється тоді, коли добрий велетень Ленні виявляється не таким вже і добрим. Твір заснований на історії власного досвіду Дж. Стейнбека, коли він у часи великої депресії працював на чужій фермі.
«Різдвяна пісня» Чарльза Діккенса, ~80 сторінок. Герой твору, жадібна та жорстока людина на ім’я Скрудж, не визнає таких понять, як доброзичливість і добропорядність, а свята взагалі вважає якоюсь нісенітницею. Але якось у його житті несподівано з’являються три привиди, які повністю змінюють самого Скруджа та все його життя. Ця добра та зворушлива класична історія обов’язково викличе у вас найприємніші емоції.
«Колгосп тварин» Джорджа Орвелла, ~140 сторінок. У цій сатиричній книзі змальовано тварин, які вміють розмовляти, і які піднімають бунт та виганяють з ферми свого жорстокого господаря. Твір показує нам еволюцію стану тварин від безмежної свободи до диктатури кнура на ім’я Наполеон. Вважається, що «Колгосп тварин» це алегорія Жовтневої революції.
«451° за Фаренгейтом» Рея Бредбері, ~250 сторінок. В антиутопічному майбутньому всі книжки потрапили під заборону, а пожежники повинні спалювати всі книжки та будинки, в яких вони їх виявляють. Образи й теми цього роману, зокрема і спалення книжок, мали різні інтерпритації, в тому числі твір називають і метафорою державної цензури та утисків вільнодумства в тоталітарному суспільстві.
«Великий Ґетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда, ~180 сторінок. В житті мільйонера Джея Ґетсбі є все, окрім справжнього кохання. Події твору відбуваються в США періоду буремних двадцятих. Ця прекрасно написана книга зображає пошук чогось справжнього за межами стін розкішних будинків багатіїв тієї епохи. 
Автор: Автор - Джерело, Добропорядне використання, https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=2275584


Обов’язково інколи виділяйте час на читання, адже книжки роблять наше життя більш цікавим та насиченим. Як казав Джордж Мартін: «Сон – це добре, а книжки ще краще».

Немає коментарів:

Дописати коментар