середа, 14 червня 2023 р.

Здавайте кров, здавайте плазму, діліться життям, робіть це частіше

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Цей День було встановлено Всесвітньою асамблеєю охорони здоров'я 2005 року для того, щоб надати людям можливість вшанувати і подякувати донорам крові в усьому світі за їхній добровільний акт здавання крові. На додачу до цього мета Дня донора крові – закликати якомога більше людей здавати кров.
 
Кожен акт донорства це цінний дарунок, який рятує життя, а повторне здавання крові це ключ до створення безпечного та сталого кровопостачання. У багатьох країнах центри крові стикаються з проблемою забезпечення достатньої кількості крові, а також забезпечення її якості й безпеки. Відсутність доступу до безпечної крові та кровопродуктів впливає на всіх пацієнтів, у тому числі на тих, хто потребує регулярного переливання. Однією зі стратегій ВООЗ є допомога країнам із низьким і середнім рівнем доходів у покращенні доступності та якості людської плазми.
 
Гасло Всесвітнього дня донора крові 2023 року – «Здавайте кров, здавайте плазму, діліться життям, робіть це частіше». У центрі уваги пацієнти, котрі потребують регулярного переливання крові протягом усього життя; цьогорічне гасло Дня підкреслює важливу роль кожної людини, яка ділиться своєю кров’ю чи плазмою; також підкреслюється важливість регулярного здавання крові чи плазми для створення безпечного та сталого запасу крові та кровопродуктів, які можуть бути завжди доступними в усьому світі, щоб усі пацієнти, які потребують переливання, могли отримати своєчасне лікування.
 
Для нашої країни проблема донорства крові є надзвичайно актуальною, адже щодня поранення отримує багато військовослужбовців і цивільних, які стають жертвами актів агресії російських загарбників. Щоб рятувати життя, потрібно багато крові, тож, закликаємо усіх, кому дозволяє стан здоров’я, здавати кров.

Немає коментарів:

Дописати коментар