середа, 28 червня 2023 р.

Конституція це фундамент суверенітету

Вітаємо всіх українців з Днем конституції, який відзначається сьогодні. 
 
28 червня 1996 Верховною Радою України було затверджено нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. Конституція – це основний документ держави, який визначає основні принципи, за якими здійснюється керування державою. В конституції описано основні державні інституції та визначено відносини між цими інституціями. Конституція встановлює права та обов’язки громадян.
 
Прийняття конституції було надзвичайно важливим кроком для забезпечення прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
 
Вже з перших статей нашої Конституції очевидно, що наші основні пріоритети і цінності це суверенність і незалежність України, демократія, недоторканість нашої території, а також життя, здоров’я, гідність, безпека й недоторканість кожної людини. Дотримуючись цих статей та керуючись ідеями і цінностями, закладеними в них, ми вже другий рік ведемо запеклу боротьбу з ворогом, який посягнув на наш суверенітет, захищаємо свою територію і свій народ, і так буде доти, доки останній окупант не піде з української землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар