середа, 7 червня 2023 р.

Премію ім. Джорджа Орвелла 2023 року може отримати книга про війну в Україні

Премія імені Джорджа Орвелла є найпрестижнішою премією Великобританії у сфері документальної політичної літератури. Щороку Фонд Орвелла присуджує нагороди за твори, які найбільше відповідають побажанню Джорджа Орвелла «перетворити політичний текст на мистецтво». Серед номінантів на премію імені Джорджа Орвелла 2023 року є книжка британського журналіста Люка Гардінга про війну росії проти України «Вторгнення: кривава війна Росії та боротьба України за виживання» («Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival»).
 
Люк Гардінг – іноземний кореспондент «The Guardian», автор низки бестселерів, який протягом останніх дев’яти років працював на передовій, завдяки чому став справжнім експертом з України. Письменник перебував у Києві у день повномасштабного вторгнення рф до України, а згодом відвідав більшість деокупованих територій і на власні очі побачив наслідки агресії і жорстокості російських воєнних злочинців.
 
Книгу «Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival» («Вторгнення: кривава війна Росії та боротьба України за виживання») було видано у листопаді 2022 року. У книзі автор описує період широкомасштабної агресії росії в Україні з лютого по вересень 2022 року, взявши за основу свої власні репортажі з передової.
 
Гардінг  пише про те, як безглузде насильство росії наштовхнулося на дивовижну стійкість і мужність українських людей, готових ризикувати всім заради збереження своєї свободи. У книзі автор надає описи лідерів цієї монументальної боротьби, приголомшливе зображення звірств у Бучі та на інших деокупованих територіях, а також глибокий погляд на звичайне життя, на яке вплинув найбільший збройний конфлікт у Європі після Другої світової війни. Гардінг фіксує цей вирішальний момент історії з відвертістю, проникливістю та непохитною зосередженістю на людських історіях, які лежать у його основі.
 
Люк Гардінг і зараз працює на передовій, продовжує записувати особисті історії людей і розповідає світові про страшні злочини, які росіяни вчиняють в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар