вівторок, 27 червня 2023 р.

Сила-силенна книг і море вражень – бібліотекарі відвідали «Книжковий Арсенал»📚

У Києві під гаслом «Коли все має значення» пройшов такий довгоочікуваний фестиваль «Книжковий арсенал». Звісно ж, бібліотекарі Солом’янки не могли не відвідати цю грандіозну подію
🙂

«Арсенал» – це просто рай для усіх, хто захоплюється літературою і мистецтвом та для усіх, хто прагне розвиватися у культурному й інтелектуальному сенсі. Близько 100 різноманітних подій, спілкування з цікавими людьми, неймовірна кількість книг, гарна музика – це те, чим могли насолодитися відвідувачі фестивалю. Загалом, «Книжковий Арсенал» цього року відвідало 28 тисяч осіб і нас дуже тішить, що так багато людей в Україні цікавляться книгами і мистецтвом.
Отже, відвідувачі фестивалю мали змогу взяти участь у дискусіях, послухати лекції, завітати на презентації, концерти, автограф-сесії, перформанси, кінопокази й виставки, а також послухати поетичні та авторські читання. Під час ХІ «Книжкового Арсеналу» також було представлено 7 кураторських та спеціальних програм. І звісно одна з основних складових «Книжкового арсеналу» це книжковий ярмарок, який був розділений на тематичні секції, представлені київськими книгарнями:
секцію «Художня література» представила книгарня «Книжковий Лев»;
секцію «Нонфікшн» – книгарня «Сенс»;
секції «Дитяча книга», «Комікси та графічна проза» – книгарня «Закапелок»; секцію «Арткнига» – Довженко-Центр;
секцію «Книга про російсько-українську війну» – муніципальна книгарня «Сяйво книги».
 
Ми на ярмарку придбали нові книжки для нашої бібліотеки 😊. Вже незабаром ці новинки можна буде взяти почитати.
 
Приємно також було виявити, що багато представлених на фестивалі книжок у нас вже є. Наприклад для наших користувачів уже доступні такі видання, як «Дикий захід східної Європи» Павло Казарін, «Архіви КГБ. Невигадані історії» Едуард Андрущенко, «Сміючись і помру» Том Шиппі, «Шлях до несвободи» Тімоті Снайдер, «Фактор Черчилля» Борис Джонсон, «Вища вірність» Джеймс Комі, «Міцний альянс. Історія НАТО й глобального післявоєнного порядку» Тімоті Ендрюс Сейл, «Подорож книжки від папірусу до кіндла» Вальєхо Ірене та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар