понеділок, 20 березня 2023 р.

Як відзначити Всесвітній День Землі: 7 порад

Сьогодні відзначається Всесвітній день Землі  день, мета якого полягає у тому, щоб укотре  привернути увагу широкої громадськості до крихкості екосистеми нашої планети. Цей День є чудовою нагодою зосередити увагу людей в усьому світі на тому, що ми як суспільство можемо зробити для захисту довкілля. У цьому дописі пропонуємо вам розглянути кілька корисних порад щодо того, як можна провести цей день та й не тільки цей – ці поради стануть у пригоді в будь-який день
J
 
Цього дня залиште своє авто в гаражі чи на стоянці
Всі ми любимо комфорт і, звісно, любимо свої автомобілі. Однак ми також знаємо, що машина це не найкраща річ для довкілля. Хоча б цього дня пропонуємо вам нікуди не їхати власним авто, а натомість скористатися громадським транспортом або пройтися пішки, покататися на роликах чи велосипеді.
 
Напишіть листа чи е-mail
Зверніться до місцевого урядовця, відповідального за питання захисту довкілля із проханням ініціювати якісь позитивні зміни, пов’язані з питаннями екології. Долучіть до цієї ініціативи друзів і знайомих, щоб привернути більше уваги.
 
Проведіть день, займаючись ековолонтерством
Цього дня дуже актуальним буде прибирання парків чи пляжів, висаджування дерев чи будь-яка інша діяльність, спрямована на покращення стану навколишнього середовища.
 
Заведіть собі город
У світі, де нормою є фастфуд, швидкі рішення і серійні товари, рішення завести власний город є просто чудовим. Дізнайтеся, що добре росте у вашому регіоні і нумо садити овочі та фрукти разом з родиною. Така ініціатива буде водночас і приємною, і корисною.
 
Підтримуйте «економіку спільного споживання»
Тут йдеться про соціоекономічну систему, засновану на спільному користуванні людськими та фізичними ресурсами. Така система має позитивний вплив на довкілля. Все просто: менше споживаємо-менше купуємо-менше виробляємо- менше шкоди довкіллю.
 
Проведіть більше часу на свіжому повітрі
Багато хто з нас більшість часу проводить у приміщенні, але хоча б цього дня спробуйте більше побути надворі. Запросіть друзів на прогулянку, покатайтеся на велосипеді, проведіть більше часу разом зі своєю дитиною чи домашньою тваринкою на майданчику тощо. Свіже повітря і сонечко точно будуть вам на користь.
 
Отримайте більше інформації
День Землі це чудова нагода дізнатися більше про світ. Проведіть якусь частину дня за читанням статей про актуальні проблеми, які впливають на довкілля, перегляньте документальну стрічку про природу, почитайте книгу про різні куточки світу.
 
Бережімо свою домівку – планету Земля!

Немає коментарів:

Дописати коментар