пʼятницю, 3 березня 2023 р.

Як надихалися і надихаються відомі письменники?

3-го березня відзначається Всесвітній день письменника. Чи замислювалися ви про особливу роль письменників у нашому житті? Саме письменники через свої твори часто дають нам натхнення на якісь вчинки та звершення. А що надихало і надихає самих літераторів на написання їхніх шедеврів? У цьому дописі розповімо вам про те, як деякі всесвітньо відомі автори отримували й отримують натхнення.
 
Відома в усьому світі письменниця Агата Крісті для творчого натхнення їла яблука у ванні. А ще авторці часто спадали на думку ідеї для її книг під час миття посуду.
 
Харукі Муракамі під час роботи над книгою дотримується чіткого розпорядку дня: підіймається о 4-й ранку, працює 5-6 годин, пробігає 10 км чи плаває 1500 м, читає решту дня, і рівно о 21-й годині лягає спати. Письменник стверджує, що саме такий суворий графік дає йому натхнення працювати над творами.
 
Стівен Кінг каже, що дуже багато ідей, які стали основою для його книг, прийшли йому уві сні.
 
Коли німецький філософ і поет Фрідріх Шіллер прагнув отримати натхнення, він ставив біля себе ящик із гнилими яблуками. На думку автора, саме запах гнилих яблук пробуджував у ньому жагу писати.   
 
Коли автор «Собору Паризької Богоматері» та багатьох інших відомих книг Віктор Гюго переживав творчу кризу, він зачинявся в кімнаті і писав оголеним. Так він відчував приплив натхнення.
 
Норвезький письменник Генрік Ібсен надихався, коли дивився на портрет свого заклятого ворога – драматурга Августа Стріндберга. Ібсен казав, що не може написати жодного рядка, якщо на нього не дивляться очі конкурента.
 
Ернест Гемінґвей стверджував, що стимулювати й акумулювати творчу енергію йому вдавалося, коли він писав стоячи.  
 
Чарльз Дікенс допомагав своєму таланту проявитися і підвищував свою працездатність, коли спав головою на північ. Коли йому доводилося ночувати не вдома, він переставляв меблі так, щоб ліжко стояло у правильному місці.

Немає коментарів:

Дописати коментар