пʼятницю, 24 березня 2023 р.

Година Землі 2023

Година Землі
це щорічна міжнародна подія, метою якої є заклик людей, організацій та комерційних установ вимкнути необов'язкове світло й електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Традиційно Година Землі проводиться в останню чи передостанню суботи березня, тож цього року вона припадає на 25 березня.
 
Яка користь від Години Землі та чи дійсно ця подія допомагає зменшити зміни клімату на нашій планеті?
 
Для нас в Україні через постійні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, на жаль, темрява протягом останніх місяців була звичною річчю – ми пережили багато годин без світла. Але для інших країн світу ситуація, коли мільйони будинків, офісів і навіть історичних споруд поринають у темряву на одну годину, це особлива подія.  
 
Протягом попередніх років серед визначних пам’яток, які вимикали світло під час Години Землі, були Сіднейський оперний театр, Колізей, Ейфелева вежа та Емпайр-Стейт-Білдінг. Згідно з результатами дослідження, яке вивчало дані за шестирічний період у десяти країнах, вимкнення світла протягом Години Землі скоротило споживання електроенергії в середньому на 4%.
 
Та представники Всесвітнього фонду природи кажуть, що вимкнення світла це радше символічна дія. На думку працівників організації, Година Землі дає чудову нагоду поміркувати про те, що ми можемо зробити, щоб змінити екологічну ситуацію на краще.
 
У заходах, пов’язаних з Годиною Землі, беруть участь приблизно 190 країн світу, тож це дійсно глобальна акція, яка передбачає колективне усвідомлення кліматичної кризи. А ще ця подія демонструє, як багато людей насправді переймається екологічними проблемами і борються за порятунок нашої планети. Як наслідок такої масовості заходу, отримуємо поштовх до серйозних законодавчих змін і можливість закликати уряди розпочати корисні екологічні ініціативи.

Немає коментарів:

Дописати коментар