пʼятницю, 2 вересня 2022 р.

Зустрічаємо книгу «100 днів Широкої війни»

Кілька днів тому вийшла друком книга чернігівського журналіста Василя Чепурного «100 днів Широкої війни», що містить опис перших ста днів повномасштабної війни.
 
Автор книги на своїй сторінці у Facebook вів хроніку повномасштабної війни рф проти України протягом ста днів від початку вторгнення. На той момент, коли російські війська вчинили повномасштабний напад на Україну, Василь Чепурний перебував у селі і на власні очі бачив усі ті жахи, які відбуваються з вини окупантів. Щодня він робив нотатки про події, свідком яких був, і за можливості публікував їх у соціальній мережі. Письменник каже, що  не планував видавати книгу – він просто ділився своїми власними емоціями та враженнями. Однак письменниця Любов Голота, яка читала ці нотатки, порадила зробити із цих записів книгу і Василь Федорович дослухався до неї.   
 
Пан Чепурний каже, що на початку книги він пояснює її мету. А мете ця полягає у тому, що книга має стати одним елементом великої мозаїки цієї страшної війни, яку колись неодмінно буде створено спільними зусиллями усіх, хто також видасть книги про своє бачення повномасштабного вторгнення рф до нашої Батьківщини.
 
З книги читачі дізнаються про жахи, що відбувалися на Чернігівщині протягом перших ста днів Широкої війни, коли область була під окупацією рашистів, про героїчні вчинки чернігівців і військових, що відбивали область у загарбників і зрештою звільняли її.
 
Сподіваємося, що таких книг про війну, написаних безпосередніми свідками подій, буде ще багато, адже завдяки їм світ матиме повну картину того, що вже наробила і продовжує робити в Україні російська армія.

Немає коментарів:

Дописати коментар