середу, 31 серпня 2022 р.

Читаємо з задоволенням: добірка книг для учнів молодших класів

Ну що, друзі, літо майже закінчилося, осінь вже стоїть на порозі і вже
завтра розпочнеться навчання для школярів. Для когось воно буде проходити у режимі «онлайн», а хтось повернеться за шкільні парти у класах своєї школи. Звісно ж особливе значення перше вересня має для першокласників, адже з цього часу у них починається абсолютно нове життя. Дуже важливо, щоб перше враження про школу у малечі було позитивним, щоб вони ходили на навчання із задоволенням і цікавістю – тоді й результати будуть позитивними також. Зокрема дуже важливо, щоб дітей зацікавило читання, тому що, на думку освітніх експертів, навички читання дуже впливають на загальний рівень успішності дитини з усіх інших предметів. Як показують результати низки досліджень школярів, діти, які люблять читати і роблять це з власної ініціативи, отримують вищі оцінки з інших предметів, ніж ті діти, яким література не подобається. А для того, щоб діти любили читати, треба підбирати для них класні цікаві книжки. У цьому дописі до вашої уваги невеличка добірка книг для учнів молодшої школи, які мають їм сподобатися.

«Країна неслухняних дітей» В. Кохан
Малий Данилко свариться з батьками, після чого його засмоктує у портал, що відкрився просто у його кімнаті. А вже за мить хлопчик приземляється на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно, чи не так? Та Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу гратися і їсти солодощі, де немає дорослих з усіма цими їхніми правилами… Юні читачі дізнаються про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Ця книга навчить діток ділитися любов’ю та цінувати своїх рідних.

«Школа без нудьги. Екскурсія. Книга 1» С. Дж. Кіршнер
 Макс навчається в найнуднішій у світі школі: понад 777 шкільних правил, математика 8 разів на день, сміх і пустощі суворо заборонені, а на уроках панує сонне царство! Аж якось у це царство нудьги вривається інспектор Рейвах із таємничого УПЗН із секретною місією – влаштувати шкільну екскурсію. Макс не натішиться: нарешті хоч щось відбувається. Розпочинаються шалені пригоди…

«Школа без нудьги. Таємна кімната. Книга 2» С. Дж. Кіршнер
Продовження історії про Макса, який навчається у найнуднішій школі в світі. У цій книзі юні читачі дізнаються про нові пригоди героя, який
трохи побешкетував, і тепер весь клас покарано додатковими заняттями до кінця навчального року. Єдина надія на інспектора Рейваха УПЗН, який завітав із секретною місією і доручив хлопчикові важливе завдання. Юний шпигун має відшукати таємну кімнату й не потрапити на очі директорові. На шляху безліч перепон, але на кону скасування додаткових уроків.

«Незвичайні пригоди Алі» Г. Малик
Ця книга допомагає боротись із лінню і змушує вірити у себе. Головна героїня – дівчинка, яка потрапляє до чарівної країни Недоландії.
Саме тут їй доведеться повірити у себе і навчитись обирати вірний шлях. Аля побореться із лінивими персонажами, виведе на чисту воду брехунів і переможе в’їдливих Сяк-таків. Авторка у дотепній і цікавій формі підіймає важливі питання майбутнього, зрілості й віри.

«Багато веселих історій» В. Кириченко
У книжці зібрано 69 оповідань, і майже кожне з них починається зі слів "Коли я був маленьким...", або "У дитинстві я...", або й "Неспокійно було зі мною моїм батькам!". Це й не дивно, адже
ця збірка є реальною хронікою подій із життя одного хлопчика, який ні на мить не давав занудьгувати цілій купі людей. А потім хлопчик виріс, написав і намалював цю веселу книжку і тепер не дає занудьгувати жодному з читачів.

«Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дал
Це відома в усьому світі історія про бідного хлопчика, якому раз на рік – на його день народження – дарували єдиний дарунок – маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.


«Всі добрі люди – одна сім`я» В. Сухомлинський
Це збірка творів для дітей,
де дійовими особами є не тільки люди, але також і олюднені тварини, рослини і навіть природні явища. Пронизані любов’ю до всього живого ці твори вчать у кожній ситуації прислухатися не до своїх примх і амбіцій, а до голосу людського серця.

Немає коментарів:

Дописати коментар