четвер, 4 серпня 2022 р.

Челтнемський літературний фестиваль об’єднається з міжнародним фестивалем «Книжковий арсенал»

Один із найстаріших літфестивалів світу, Челтнемський літературний фестиваль, вже цього жовтня об’єднається з міжнародним фестивалем «Книжковий арсенал», який завжди проводився у Києві, але цього року був скасований через повномасштабне вторгнення рф до України, і прийматиме письменників з України в рамках програми, складеної спільно з організаторами українського фестивалю. Ця спільна програма передбачає проведення низки заходів, присвячених важливості культури у важкі часи.
 
Фестиваль є частиною «Сезону культури Велика Британія/Україна», який надає українським митцям можливості бути почутими в світі й зосереджується на змінених потребах і пріоритетах українського культурного сектора. Як зазначають організатори «Книжкового Арсеналу» Оксана Щур і Юлія Козловець, «2022 року, коли ми скасували Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» у Києві через війну росії в Україні, для нас дуже важливо і почесно провести нашу спеціальну українську програму в Челтнемі. Надати слово українським авторам, публічним інтелектуалам, митцям, гучно заявити з платформи одного з найкращих літературних фестивалів світу про нашу літературу і про те, хто ми, де ми і як ми боремося за наші спільні людські цінності».
 
Фестиваль проходитиме з 7 по 16 жовтня 2022 року. В рамках літфесту заплановано понад 500 заходів, у яких візьме участь майже 1000 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар