понеділок, 1 серпня 2022 р.

Бібліотека рекомендує почитати: «Правдива історія України-Русі» Святослав Семенюк

Минулого тижня ми вперше відзначали День Української Державності. Зараз як ніколи важливо утверджувати наш з вами зв'язок з пращурами – минулими поколіннями українців, які, як і ми з вами зараз, боролися за свою свободу, за своє право на існування попри всі спроби численних ворогів цю свободу відібрати. Ми маємо добре знати свою історію, адже історія допомагає нам стати мудріше, виховує любов до Батьківщини, патріотизм. Нам століттями намагалися подавати спотворену історію нашого народу – спочатку за часів панування російських царів і цариць, ну а потім вже за часів путінського злочинного режиму. Власне, зараз російська пропаганда ще більш агресивно і нахабно, ніж раніше намагається перекручувати історію України, сягаючи у своєму цинізмі і невігластві самого дна. Такі книги як «Правдива історія України-Русі» Святослава Семенюка допоможуть нам з вами дізнатися про ті сторінки історії українського народу, які дуже довго приховувалися і штучно переписувалися російськими (і не тільки) істориками.
 
Дослідження стародавньої історії України – історії часів Київської Русі – є дуже актуальним і важливим, адже саме в ті часи зародилася українська державність. Однак правдивих історичних джерел для такого дослідження стародавньої історії України, на жаль, катастрофічно бракує. У книзі «Правдива історія України-Русі» представлена, на нашу думку, дуже вдала спроба автора зробити ґрунтовне вивчення історії України на основі різних історичних джерел. Особливу увагу С. Семенюк приділяє відомостям про зародження державності у східних слов'ян та створення перших держав. Базою для авторського викладення історії у цій книзі слугують джерела східних вчених і це викладення значно відрізняється від традиційно встановленого в історичній науці. Стародавня історія України у цьому виданні представлена у чіткій хронологічній послідовності. Окрім питання виникнення державності автор також приділяє увагу розвиткові культури і мистецтва стародавніх слов'ян.
 
Нині, в умовах важкого протистояння з росією, важливо добре знати свою правдиву історію, а ця книга в цьому допоможе, тож рекомендуємо до прочитання «Правдиву історію України-Русі» Святослава Семенюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар